De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

het beste chocoladeijs dat we ooit proefden

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

pure-chocolade-ijs

nagerecht | 1 l, 4-6 personen

4 eierdooiers
150 g donkerbruine basterdsuiker
50 g cacaopoeder, gezeefd
500 ml volle melk
100 g pure chocolade (minstens 70%)

Klop de eierdooiers met de basterdsuiker en een snuf zout met een mixer in 5-8 min. dik en romig. Roer in een steelpan het cacaopoeder met 1-2 el melk helemaal glad. Roer de rest van de melk erdoor en breng aan de kook.

Smelt intussen de chocolade in een kom boven een pan met een laagje bijna kokend water, zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt (au bain-marie). Laat de chocolade iets afkoelen.

Giet al kloppend de hete melk bij het dooier- mengsel in de kom. Klop tot alles goed is gemengd en giet weer terug in de pan. Zet weer op het vuur en laat al roerend met een houten lepel op matig vuur warm worden en binden tot het de dikte heeft van vla, maar laat het niet meer koken. Neem van het vuur en roer de chocolade erdoorheen. Laat afkoelen en helemaal koud worden in de koelkast. Draai het mengsel volgens de gebruiksaanwijzing in de ijsmachine tot ijs.

Bereiden ± 25 min. / koelen ± 1 uur / invriezen ± 1-4 uur.

RECEPT DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERIK VAN LOKVEN STYLING JAN-WILLEM VAN RIEL

pure-chocoladeijs-delicious