Lekker veelzijdig deze bonensalade én zo klaar. Als onderdeel van antipasti, geserveerd bij een rollade of als tussengerecht.
bijgerecht (4 personen)
250 g grotchampignons
100 ml olijfolie
200 g sperziebonen
1 blik witte reuzebonen (400 g), uitgelekt
1 rode ui, in ringen
50 g rucola, gewassen
sap van een ½ citroen
3 el port
Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel de champignons schoon en leg ze op een bakplaat. Schep ze om met 2 el olie en bestrooi met zout en peper. Rooster de champignons 10 min. in het midden van de oven.
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef af met koud water en laat uitlekken. Mix in een kom de reuzebonen met de uiringen en rucola en verdeel over de borden. Verdeel er de sperziebonen en gegrilde champignons over.
Klop het citroensap met de port en de rest van de olie in een kom en breng op smaak met wat zout. Lepel de dressing over de salades en bestrooi met zwarte peper.
Bereiden ± 25 min.
p.p. ± 300 kcal/ 7 g eiwit/ 25 g vet/ 12 g koolhydraten
Receptuur Eke Mariën Bereiding Coen Beute Fotografie Wilkin’s Eric Zee Styling Jan-Willem van Riel