suprêmesaus met paddenstoelen

Het is gewoon een feit: met de juiste pan lukt een gerecht absoluut beter. Daarom alle aandacht voor pan en bijpassend gerecht. Ditmaal gaan we aan de slag met één van onze favoriete sauzen voor bij gebraden kip, parelhoenfilet en stevige witvis.

bk
BK New Vintage Koper sauspan

Omdat het vocht in een saus niet te snel mag verdampen, is de ideale sauspan smal en hoog, maar er past wel een kleine garde in. Belangrijk is dat het materiaal van de pan goed geleidt en daardoor snel heet en weer koel wordt. Een pan met bodem en wand met meerdere lagen van verschillende materialen werkt het beste. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de BK New Vitage Koper sauspan. Deze bestaat uit drie lagen, een binnenzijde van roestvast staal, een binnenlaag van van aluminium en een koperen buitenkant. Hierdoor wordt de warmte snel en optimaal verdeeld.

Wil je een BK-pan met 25% korting?
Ga naar bk.nl en ontvang met de kortingscode delicious2016 eenmalig 25% korting op de bak- en braadcollectie van BK (exclusief de Royal Dutch Oven-serie). Voor meer informatie over de bak- en braadpannen van BK kijk je op bk.nl/bakenbraadhulp

paddenstoelen-suprêmesaus

saus | 4 personen

30 g boter
1 sjalotje
30 g bloem
500 ml kippenbouillon
50 g kleine champignons, in kwarten
50 g cantharellen, grotere in stukjes
150 ml slagroom
50 g parmezaanse kaas, geraspt
½ bosje peterselie, jngesneden

Smelt de boter in de sauspan en bak hierin op laag vuur de sjalot ± 5 min. al omscheppend. Doe de bloem in de pan en bak op laag vuur al roerend ± 2 min tot het mengsel gaar is. Breng intussen de bouillon aan de kook.

Giet beetje bij beetje, al kloppend met een garde, de bouillon bij het bloemmengsel tot een saus zonder klontjes. Laat op laag vuur ± 15 min. zachtjes doorkoken. Doe de padden- stoelen erbij en kook nog 5 min. door. Roer regelmatig. Voeg de slagroom, kaas en peterselie toe en warm goed door, maar laat niet meer koken.

De saus is lekker bij gebraden kip, parelhoen let en stevige witvis.

Bereiden ± 30 min.

delicious. samen met bk

RECEPTEN DOSIA BREWER EN MINTA NICOLAI FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING DESIREE VAN DIJK BEREIDING YVONNE JIMMINK

bk