De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

bietensalade met haring

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maak deze bietensalade met de ronde, platte, langwerpige, rode, gele of  witte bietjes.  De rode exemplaren smaken doorgaans wat aardser dan de gele, die wat frisser van smaak zijn. Kies je favorieten in deze salade met haring, appel en dragon.

Probeer ook eens deze zalige gravlax met bietensalade

bietensalade met haring

voor- of lunchgerecht | 4 personen

500 g gekookte rode bieten
2 groene (bio) appels
2 el verse mierikswortel*, geraspt of 4 el mierikswortelpuree (potje)
2 el witte balsamicoazijn
4-6 el extra vierge olijfolie
4 el verse dragonblaadjes*, grof gehakt + extra blaadjes
10 zongedroogde tomaatjes, in dunne reepjes
4 haringen

Snijd de rode bietjes en appels mét schil in blokjes van ½ cm. Roer de mierikswortel door de balsamico, olie en dragon. Meng de dressing in een kom met de bietjes, appel en tomaatjes. Breng de salade op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over ruime, diepe borden.

Snijd de haring in stukjes en leg deze op de salade. Bestrooi met de dragonblaadjes en bestrooi met zwarte peper uit de molen.

*Te koop of te bestellen bij de groenteman. Dragon kan je vervangen door dille of krulpeterselie.

Bereiden ± 25 min.

RECEPT EKE MARIËEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS

 

bietensalade-haring-delicious