De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

belgisch vispotje

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wij kregen dit op en top Belgische recept van restaurant Oesterput in Blankenberge. Eenvoudig zonder veel poespas, maar met heel veel smaak.

belgisch vispotje

hoofdgerecht (4-6 personen)

25 g boter
30 g bloem
200 ml room
100 ml witte wijn
800 ml visfond uit pot of zelfgemaakte visbouillon
1 prei, in reepjes van 5 bij 1 cm
1 wortel, in reepjes van 5 bij 1 cm
150 g zalmfilet
150 g heekfilet of andere stevige witvis
250 g mosselen, gewassen
6 langoustines of gamba’s, ongepeld
sap van ½ citroen
2 el krulpeterselie, fijngesneden

Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem. Laat 
2 min. bruisen zonder te kleuren. Draai het vuur laag en voeg de bloem toe. Roer de boter en bloem met een houten lepel glad. Voeg de room toe en blijf roeren tot de saus weer glad is. Voeg de wijn en de visbouillon toe en roer goed.

Voeg prei en wortel toe en breng alles op laag vuur aan de kook. Laat 10 min. zacht koken tot de groenten bijna beetgaar zijn. Snijd de visfilets in mootjes en voeg toe. Voeg de mosselen en de langoustines toe, laat heel zachtjes koken en controleer na 5 min. of de vis gaar is en de mosselen openstaan.

Breng het vispotje op smaak met het citroensap, zout en peper, bestrooi met de peterselie en serveer.
Bereiden ± 30 min.

RECEPT, BEREIDING EN TEKST MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING SANDRA KISSELS

 

vispotje-delicious