Save the best for last! Wil je tijdens kerst indruk maken met een fantastisch kerst nagerecht, zonder al te veel moeite: deze recepten zijn allemaal makkelijk te maken.
Chocolademousse
Wie krijgt er geen warme gevoelens van een lepel luchtige chocolade? Het is een waardige afsluiter van een feestelijk kerstmaal én je kunt het makkelijk van tevoren maken. Schep de mousse alvast in mooie kommetjes of glaasjes zodat je ze na het hoofdgerecht alleen nog even uit de koelkast hoeft te halen.
Kerstcake
Een plak cake voelt wat gewoontjes met kerst, maar niet als je hem een kleine make-over geeft. Geef er fruit en een spannende room of saus bij met echte kerstsmaken zoals cranberry, kaneel, sinaasappel en kruidnagel. Zorg ook voor iets krokants, zoals een gekaramelliseerd nootje. Heerlijk!
Makkelijke desserts voor grote groepen
Koken voor een groot gezelschap is een leuke uitdaging: wat vinden je gasten lekker, hoeveel heb je nodig en hoe plan je de boel zodat alles op tijd en warm op tafel komt? Om je te helpen zetten we onze favoriete makkelijke desserts voor grote groepen op een rij!
Makkelijke kerst nagerechten voor wie niet van desserts houdt
Krijg je het al benauwd als je naar onderstaande makkelijke desserts kijkt, klik dan snel op dit spoom recept, waarvoor je alleen een scheutje drank met een bolletje ijs hoeft te mengen – of draai een razendsnelle sgroppino in elkaar:
Sgroppino betekent ‘ontknopen’ en dat verwijst naar de gewoonte om na het eten een knoopje los te maken. Perfect voor ná je etentje dus. Maar je kunt sgroppino ook als verfrissend drankje tussendoor of ’s middags al serveren.
naar receptDeze 14 nagerechten zijn vooraf te maken
Makkelijke nagerechten komen in allerlei vormen, want ‘makkelijk’ is een ruim begrip. Soms betekent het dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt, zoals bij een eenvoudige soufflé. Andere keren draait het om tijd: een dessert waarvoor je maar tien minuten in de keuken hoeft te staan, zoals een snelle tiramisu.
Voor weer andere recepten is het de techniek die simpel blijft, zoals een no-bake cheesecake waarvoor je niets hoeft te bakken. Maar wat wij écht onwijs makkelijk vinden, vooral met kerst, is een nagerecht dat je van tevoren kunt maken. Zo heb je tijdens het diner alle tijd om te genieten, zonder stress in de keuken.
Stoofperen met een bolletje ijs
Maak het jezelf niet te moeilijk. Een stoofpeertje geserveerd in een coupe met een bol ijs of lepel geslagen room slaat met kerst de spijker op zijn kop. Echt waar, zo simpel kan – en mag! – het zijn.
Hemelse trifle recepten die tiramisu van de troon stoten
Trifles zijn perfecte makkelijke nagerechten voor kerst, omdat je alles van tevoren kunt voorbereiden. De verschillende componenten – zoals cake, room, vruchten en custard – kun je ruim op tijd klaarmaken of zelfs kant-en-klaar kopen.
Het enige wat je op het laatste moment nog hoeft te doen, is de lagen in een mooie schaal stapelen. Dat is niet alleen eenvoudig, maar ook leuk om te doen, want het resultaat ziet er altijd indrukwekkend uit. Bovendien kun je een trifle helemaal naar jouw smaak samenstellen, scroll maar door deze lijst:
Nog meer makkelijke kerst nagerechten
Het advocaatje heeft het afgelopen jaar een ware comeback gemaakt. Ook wij zijn fan en maken er een stevige trifle van. Heb je weinig tijd? Neem dan een kant-en-klare boerencake.Tip: Versier met blaadjes basilicum
naar receptJeroen Meus: ‘Met een chocoladedessert tover je gegarandeerd een glimlach op de gezichten van je tafelgenoten. Veel mensen wagen zich niet aan de bereiding van een warme moelleux, en toch is het heel eenvoudig. Mijn recept voor dit chocoladegebak met een vloeibare kern kan niet mislukken!’
naar receptDit citroentoetje met limoncello & karamellaagje is een echt comfort kersttoetje. Het is heel bijzonder en niet alléén omdat het zo onweerstaanbaar en warm is. Tijdens het bakken vormt zich op de bodem van de ovenschaal namelijk een geurige citroensaus om je vingers bij af te likken. Een kwestie van uit de oven halen en niets meer aan doen!
naar receptWat krijg je als je twee van onze favorieten tot één heerlijk dessert maakt? Precies, dit! Deze Dubai chocolate tiramisu wil je op tafel zetten met kerst en iedere andere dag van het jaar. Een supermakkelijk toetje. Op onze Instagram-pagina zie je hoe culinair coördinator Liselore het dessert stap voor stap maakt.
naar receptDit comfort kersttoetje is heel bijzonder en niet alléén omdat het onweerstaanbaar en warm is. Tijdens het bakken vormt zich op de bodem van de ovenschaal namelijk een saus om je vingers bij af te likken. Je kunt voor deze bosvruchten-cobbler met gember alle soorten diepvriesfruit nemen, dus ook ideaal om restjes op te maken.
naar receptDeze warme sinaasappelcakejes met Aperolsaus zijn heel bijzonder en niet alléén omdat ze onweerstaanbaar en warm zijn. Tijdens het bakken vormt zich op de bodem namelijk een saus om je vingers bij af te likken. Een kwestie van uit de oven halen en niets meer aan doen.
naar recept






