Save the best for last! Wil je tijdens kerst indruk maken met een fantastisch kerst nagerecht, zonder al te veel moeite: deze recepten zijn allemaal makkelijk te maken.
Chocolademousse
Wie krijgt er geen warme gevoelens van een lepel luchtige chocolade? Het is een waardige afsluiter van een feestelijk kerstmaal én je kunt het makkelijk van tevoren maken. Schep de mousse alvast in mooie kommetjes of glaasjes zodat je ze na het hoofdgerecht alleen nog even uit de koelkast hoeft te halen.
Kerstcake
Een plak cake voelt wat gewoontjes met kerst, maar niet als je hem een kleine make-over geeft. Geef er fruit en een spannende room of saus bij met echte kerstsmaken zoals cranberry, kaneel, sinaasappel en kruidnagel. Zorg ook voor iets krokants, zoals een gekaramelliseerd nootje. Heerlijk!
Makkelijke desserts voor grote groepen
Koken voor een groot gezelschap is een leuke uitdaging: wat vinden je gasten lekker, hoeveel heb je nodig en hoe plan je de boel zodat alles op tijd en warm op tafel komt? Om je te helpen zetten we onze favoriete makkelijke desserts voor grote groepen op een rij!
Makkelijke kerst nagerechten voor wie niet van desserts houdt
Krijg je het al benauwd als je naar onderstaande makkelijke desserts kijkt, klik dan snel op dit spoom recept, waarvoor je alleen een scheutje drank met een bolletje ijs hoeft te mengen – of draai een razendsnelle sgroppino in elkaar:
Deze 14 nagerechten zijn vooraf te maken
Makkelijke nagerechten komen in allerlei vormen, want ‘makkelijk’ is een ruim begrip. Soms betekent het dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt, zoals bij een eenvoudige soufflé. Andere keren draait het om tijd: een dessert waarvoor je maar tien minuten in de keuken hoeft te staan, zoals een snelle tiramisu.
Voor weer andere recepten is het de techniek die simpel blijft, zoals een no-bake cheesecake waarvoor je niets hoeft te bakken. Maar wat wij écht onwijs makkelijk vinden, vooral met kerst, is een nagerecht dat je van tevoren kunt maken. Zo heb je tijdens het diner alle tijd om te genieten, zonder stress in de keuken.
Stoofperen met een bolletje ijs
Maak het jezelf niet te moeilijk. Een stoofpeertje geserveerd in een coupe met een bol ijs of lepel geslagen room slaat met kerst de spijker op zijn kop. Echt waar, zo simpel kan – en mag! – het zijn.
Hemelse trifle recepten die tiramisu van de troon stoten
Trifles zijn perfecte makkelijke nagerechten voor kerst, omdat je alles van tevoren kunt voorbereiden. De verschillende componenten – zoals cake, room, vruchten en custard – kun je ruim op tijd klaarmaken of zelfs kant-en-klaar kopen.
Het enige wat je op het laatste moment nog hoeft te doen, is de lagen in een mooie schaal stapelen. Dat is niet alleen eenvoudig, maar ook leuk om te doen, want het resultaat ziet er altijd indrukwekkend uit. Bovendien kun je een trifle helemaal naar jouw smaak samenstellen, scroll maar door deze lijst: