nr.1 foodmagazine

Kerstboombrood met mozzarella, pesto en chorizo

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Kerstboombrood met mozzarella, pesto en chorizo
aantal 8 | bijgerecht, brunchgerecht, hapje, hapjes, lunchgerecht | kerst | italiaans |
Begin jij dit jaar het kerstdiner met dit waanzinnige kerstboombrood met mozzarella, pesto en chorizo? Geloof ons: je krijgt er geen spijt van. De redactie kon er niet van afblijven en hij is ook ideaal om van tevoren te maken. Het perfecte borrelbrood voor tijdens kerst. Ja, dit kerstboombrood is een winnaar.
Tip: Maak het deeg een dag of paar uur van tevoren en laat de bolletjes een nacht bedekt in de koelkast rijzen. Leg dan pas de mozzarella ertussen en bak vlak voor het serveren af zodat hij warm geserveerd kan worden.
kooktijd1 uur 15 minuten
Rijzen2 uur
totale tijd3 uur 15 minuten

ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 7 g gist (1 zakje)
  • 1 el kristalsuiker
  • 300 ml lauwwarm water
  • 1 snuf zout
  • 6 zongedroogde tomaten op olie
  • 125 g verse pesto , zelf gemaakt of kant-en-klaar
  • 125 g mozzarella
  • 60 g pijnboompitten
  • 75 g chorizo (of andere salami) , in dunne plakjes
  • 2 handjes basilicumblaadjes

instructies

  • Zeef de bloem boven een grote mengkom. Maak in het midden een kuiltje en leg hier de gist en suiker in. Giet het lauwwarme water erop en meng kort met een vork. Voeg het zout en kneed met de hand of een standmixer tot een glad elastisch deeg.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en kneed samen met de pesto door het deeg. Bedek de kom met een schone theedoek en laat op een warme plek een uur rijzen.
  • Scheur de mozzarella in stukjes. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en haal het deeg uit de kom. Duw het deeg voorzichtig in en verdeel in 32 gelijke balletjes. Leg de balletjes in een kerstboom op het bakblik met steeds 1 centimeter ruimte tussen de balletjes. Leg de mozzarella tussen de deegballetjes. Bedek met een schone theedoek en laat wederom op een warme plek een uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Kluts het ei los.
  • Bestrijk het deeg met het ei en bestrooi met de pijnboompitten. Bak in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar in de oven. Controleer halverwege of de pijnboompitten niet verbranden en bedek indien nodig met aluminiumfolie.
  • Haal het kerstboombrood uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Garneer met de chorizo en basilicumblaadjes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Kerstboombrood met mozzarella, pesto en chorizo
Bereiding & Styling: Liselore Bus | Fotografie: Joy Bouwmeester