Dit zijn de viskoekjes van je dromen. Oké, misschien wat overdreven, maar ze zijn waanzinnig en heel geschikt voor in je gourmetpannetje!
viskoekjes met peterselie en gezouten kappertjes
hoofdgerecht | 4 personen
1 flinke bos peterselie, grof gesneden
1 teen knoflook
1 eierdooier
2 el gezouten kappertjes*, grof gehakt
400 g witvisfilets, ontveld zonder graten (kabeljauw, heek etc.)
evt. chilipeper
2 citroenen, in partjes
VOORBEREIDEN Kan 1 uur van tevoren.
Mix de peterselie met d eknoflook en wat zout fijn in de keukenmachine. Voeg de vis toe en mix heel even tot de vis grof gemalen is en aan elkaar hangt. Voeg de eierdooier en de kappertjes toe en laat de machine nog heel kort draaien. Breng op smaak met wat chilipeper of zwarte peper en eventueel nog wat zout (de kappertjes zijn al zout!). Vorm met natte handen 4 of 8 kleine platte koekjes en bewaar koel onder folie tot gebruik.
OP TAFEL
Zet bordjes met de viskoekjes neer en erbij een kannetje olijfolie om in te bakken.
AAN TAFEL
Verhit in ieder pannetje een beetje olie en bak de koekjes goudbruin aan beide kanten, in 3-4 min. Geef er partjes citroen bij. Lekker met de tij-citroensalsa (zie recept in rechterkolom).
*Gezouten kappertjes zijn te koop bij deli’s en eetwinkels. Of vervang ze door ingemaakte kappertjes; dep die goed droog en voeg wat extra zout toe. Veeg gezouten kappertjes goed schoon met keukenpapier zodat het meeste zout eraf is.
Voorbereiden ± 20 min. / bereiden ± 10 min.
RECEPTEN EN PRODUCTIE MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERIK VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS FOODSTYLING BART STUART