nr.1 foodmagazine

gourmetomelet

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

gourmetrecept-omelet

Gourmetten met kerst? Dan hebben wij nog wel dat ideetjes voor je. Deze omelet bevat allemaal aardige aardse smaken en is goed voor te bereiden!

omelet met ricotta, kastanjes, cantharellen en kervel

hoofdgerecht | 4 personen v

75 g gekookte kastanjes (vacuüm verpakt te koop bij supermarkt, slager of delicatessenzaak)
200 g cantharellen of andere gemengde paddenstoelen
1 bosje kervel of platte peterselie
8 verse (biologische) eieren
100 g ricotta

VOORBEREIDEN

Kan enkele uren van tevoren. Snijd de kastanjes grof. Maak de cantharellen schoon en snijd grof. Pluk de kervel of peterselie. Klop de eieren los met wat peper en zout.

OP TAFEL

Bakje kastanjes, bakje cantharellen, schaltje kervel of peterselie, kommetjes met losgeklopte ei, schaaltje met ricotta.

BEREIDEN

Aan tafel. klop de eieren opnieuw goed schuimig. Verhit wat olie in een pannetje en bak de cantharellen met wat zout en peper ± 2-3 min. Voegw at kastanjes toe, schenk wat eimensel erbij, verdeel over het ei schepjes ricotta. Laat de omelet gaar worden en verdeel blaadjes kervel of peterselie erover en bedruppel met wat olijfolie, peper en zout.

Voorbereiden ± 10 min. / bereiden ± 5 min.

RECEPTEN EN PRODUCTIE MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERIK VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS FOODSTYLING BART STUART