Gourmetten met kerst? Dan hebben wij nog wel dat ideetjes voor je. Deze omelet bevat allemaal aardige aardse smaken en is goed voor te bereiden!
omelet met ricotta, kastanjes, cantharellen en kervel
hoofdgerecht | 4 personen v
75 g gekookte kastanjes (vacuüm verpakt te koop bij supermarkt, slager of delicatessenzaak)
200 g cantharellen of andere gemengde paddenstoelen
1 bosje kervel of platte peterselie
8 verse (biologische) eieren
100 g ricotta
VOORBEREIDEN
Kan enkele uren van tevoren. Snijd de kastanjes grof. Maak de cantharellen schoon en snijd grof. Pluk de kervel of peterselie. Klop de eieren los met wat peper en zout.
OP TAFEL
Bakje kastanjes, bakje cantharellen, schaltje kervel of peterselie, kommetjes met losgeklopte ei, schaaltje met ricotta.
BEREIDEN
Aan tafel. klop de eieren opnieuw goed schuimig. Verhit wat olie in een pannetje en bak de cantharellen met wat zout en peper ± 2-3 min. Voegw at kastanjes toe, schenk wat eimensel erbij, verdeel over het ei schepjes ricotta. Laat de omelet gaar worden en verdeel blaadjes kervel of peterselie erover en bedruppel met wat olijfolie, peper en zout.
Voorbereiden ± 10 min. / bereiden ± 5 min.
RECEPTEN EN PRODUCTIE MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERIK VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS FOODSTYLING BART STUART