gepocheerde peren in koffie

Zelfgemaakte ricotta is luchtdicht verpakt een week houdbaar in de koelkast. Je kunt ook 240 gram kant en klare ricotta gebruiken. Voor dit recept met gepocheerde peren heb je een keukenthermometer nodig.

Bestel je favoriete delicious. koffie hier in onze webshop!

in koffie gepocheerde peren met ricotta

nagerecht | 4 personen

1 l volle melk
4 el wittewijnazijn
330 g fijne kristalsuiker
100 ml extra sterk gezette espressokoffie
2 kardemompeulen, gekneusd
4 dessertperen (zie kader), geschild, steeltje er nog aan
4 dikke sneetjes zuurdesembrood, geroosterd
boter voor erbij

Verwarm de melk in een pan op matig tot laag vuur tot 80ºC. Voeg de azijn toe en verwarm de melk al roerend tot 85ºC. Neem van het vuur en wacht tot de melk schift. Schenk door een met kaasdoek beklede zeef, zodat je de wrongel opvangt en druk evt. licht aan. Schep de ricotta over in een kom, breng licht op smaak met zout en peper en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Verwarm de suiker met de koffie, kardemom en 1 l water in een pan op matig vuur tot het kookpunt en roer tot de suiker is opgelost. Snijd de peren in de lengte bijna in plakjes maar zorg dat de plakjes bij het steeltje nog goed bijeengehouden worden. Leg ze in de siroop en pocheer ze in 30 min. gaar. Neem ze uit het pocheervocht. Zeef het vocht en laat nog 10 min. inkoken.

Beleg de toast met boter en ricotta. Leg de peren erop en sprenkel er wat siroop over.

Bereiden ± 1 uur en 10 min.

RECEPT DAN HUNTER FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING BERNI SMITHIES

delicious.koffie intens&notig past perfect bij deze gepocheerde peren!
161005_del11_prod_koffie_fris-v

Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze intense & notige blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een krachige ronde smaak met tonen van cacao en bessen.

Bestel delicious.koffie hier

 

gepocheerde-peren-delicious