asperges voor Pasen: onze favoriete recepten met het witte goud

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

‘Een nieuwe lente, een nieuw geluid’ luidt de uitdrukking. Maar een nieuwe lente brengt ook een nieuwe smaak. Alles staat weer in bloei, en daar plukken wij Nederlanders letterlijk de vruchten van.

Van rabarber tot daslook: de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en vindt haar weg naar onze nationale keuken. Na een jaar wachten verheugen we ons het meeste op de nieuwe oogst witte asperges. Traditiegetrouw zetten we die met Pasen op tafel, zodat we er samen van kunnen genieten. Deze recepten zijn perfect voor een uitgebreid paasdiner of een lekkere brunch.

Asperges koken: onze favoriete aspergerecepten, tips en tricks

asperges met pistache-polonaise & champignonmayo
Yvette: 'De extra zachte smaak van champignonmayo past zo goed bij witte asperges. Het traditionele kruim van ei en peterselie (à la Flamande) vervang ik door polonaise van pistache. Man man, dit gerecht wordt gewoon weer een klassiekertje hier hoor, hop in de polonaise voor mijn Hollandse asperges 2.0!'
naar recept
witte asperges met foelie
Het witte goud, chic verpakt als bosje met een plak ham eromheen, mooi neergelegd op een bord. De strik van dragon maakt onderstaand gerecht af. Et voilà: een mooie eenpersoonslunch!
naar recept
asperges koken
knapperige salade met asperges en ansjovis
Om een (Italiaans) zomers diner mee te starten of gewoon als gulle lunch: deze salade met asperges en radicchio smaakt waanzinnig. Marineer gezouten ansjovisfilets in olijfolie met citroen en majoraan, dan krijgen ze een heerlijk zachte smaak. En kies voor deze salade bittere (Italiaanse) slasoorten, zoals frisee, trevisse, radicchio of puntarelle. Deze ceasarsalade maak je ook met radicchio.
naar recept
knapperige salade met asperges en ansjovis - delicious
open lasagne met witte asperges en krokante pancetta
Mooi, lenteachtig en heerlijk, deze ‘open’ lasagne van Janneke Philippi. Er komt geen oven aan te pas, dus dit gerecht is lekker snel klaar!
naar recept
openlasagne-deliciousnederland
aspergesalade met oude-kaasdressing & gepocheerd ei
Schaaf voor deze aspergesalade de asperges in lange linten voor een chique resultaat. Bovenop nog een gepocheerd ei. Voor een extra hartig accent is het lekker om aan deze salade wat snippers gebakken parmaham of pancetta toe te voegen. Zoek voor deze salade dikke asperges uit, daar schaaf je gemakkelijk linten van.
naar recept
venkel-aspergerisotto
Asperges zijn lekker in een voorjaarssalade, op een pizza of in een shakshuka. En, misschien niet het gerecht waar je als eerst aan denkt: in een risotto. Wij combineren in deze risotto asperge met venkel en Hollandse geitenkaas: lékker! Nog lang niet asperge-moe? Probeer dan eens deze salade van groene asperges met citroen-tijmdressing?
naar recept
venkel_aspergerisotto_goodcook-deliciousmagazine
aspergequiche met raddicchiosalade
Een warme quiche met asperge en een lichte raddicchiosalade: ideaal als lunchgerecht óf als hoofdgerecht voor vanavond. Geniet van witte asperges nu het nog kan: het seizoen is kort en dus extra genieten. Zeker in zo’n warme quiche als deze!
naar recept
aspergequiche-delicious

FOTOGRAFIE RECEPT ERIC VAN LOKVEN. STYLING CYN FERDINANDUS. BEREIDING BART STUART.