luister déze culinaire podcasts voor al je kerst kookvragen

Het is wat, al die voorbereidingen voor kerst. Nu we het eindelijk weer écht groots kunnen vieren, willen we ook groots uitpakken. Toch is er een kans dat je er na de afgelopen jaren weer even moet inkomen. Hoe ging dat ook alweer, gestroomlijnd koken voor kerst? 

Hoe voorkom je soggy bottoms en hoe zorg je dat het vlees dat niet te gaar wordt? Wat is kamertemperatuur anno 2022 en hoe regel je een makkelijk dessert(buffet)? We sommen een paar fijne culinaire podcasts voor je op die al jouw kerstgerelateerde kookvragen kraakhelder beantwoorden. 

Eerste hulp bij kerst via je oren

Lekker om te luisteren tijdens het strijken, schoonmaken, inkopen doen of koken: dankzij deze handige shows heb je je handen vrij én kun je met volle kracht aan de kerstvoorbereidingen. We beginnen met wat smakelijke shows van eigen bodem en aan het einde delen we nog wat culinair vermaak van over de grens. 

Wat Schaft de Podcast

Een compleet kerstmenu inclusief wijnarrangement? Zoek niet verder, deze heren dienen je het met alle souplesse op. Niemand die hoeft te weten dat jij deze waanzinnige combinaties niet zelf hebt bedacht!

#80 – Kerstspecial

Opscheppers

Dit olijke trio laat geen kerstdilemma liggen en gooit alles op tafel: van vega-uitdagingen tot dessert-oplossingen. Niet één maar twee afleveringen waarin je zó veel ideeën krijgt dat je er spontaan een extra kerstdiner door wil organiseren.

#12 – Opscheppers helpen je de feestdagen door

#13 – Nog meer tips voor de feestdagen

Bestellen Kan Altijd Nog

Uit de keuken van Wat Schaft de Podcast: de praktische shortcut-versie voor een periode vol kerstvoorbereidingen.

# Week 50 / kerstplanning

# Week 51 / ons kerstmenu

De Keukencast

Eva Posthuma de Boer en Mari Maris bellen met allerlei culinair journalisten, kookboekenschrijvers en chefs met de vraag: wat is jouw favoriete kerstgerecht?

# HO HO HO KERSTSPECIAL

BBC Good Food Podcast

Een lekkere Britse take on Christmas cooking voor de feestdagen.

# Christmas Best Bits

Dinner SOS by Bon Appétit

De food editor van Bon Appétit helpt je bij aangepast kerstkoken én bij het koken voor een grote groep, zonder de hele avond in de keuken te staan.

# Dietary Restriction Bingo

# Kitchen-to-Party Ratio

Geen zin om in het Engels te luisteren? Wij hebben ook fijne, geschreven Nederlandse versies over aangepast kerstkoken en koken voor grote groepen met kerst.

Twee leuke extra’s

Podcast Microbe Talk neemt je in 13 minuten mee in de wereld van # 140 – The microbiology of your christmas dinner.

Podcast The Witch – Money Podcast onderzoekt of je kosten kunt besparen door onder andere je gerechten in de airfryer te garen: # Can you cut the costs of Christmas dinner?.

Zei daar iemand airfryer? Je maakt er de krokantste frieten mee!

BEELD: ERNIE ENKELAAR.

kerst voorbereidingen podcast