zeebrasem

Kort in de keuken en toch fantastisch eten: wie wil dat niet? Dit gerecht staat binnen maximaal een half uur op tafel. Zo zie je, een mooi stukje vis hoeft helemaal niet lang te duren.

gestoomde zeebrasem met bosui en gember

hoofd- of lunchgerecht | 2 personen

2 zeebrasem- of doradefilets* met vel à 150 g
2 el sojasaus
1 tl sesamolie
½ tl fijne kristalsuiker
1 el rijstazijn
3 cm verse gemberwortel, in luciferreepjes
1 rode peper, zaadjes verwijderd, in dunne reepjes
1 groene peper, zaadjes verwijderd, in dunne reepjes
6 bosuitjes, in dunne reepjes
korianderblaadjes
gestoomde rijst, voor erbij
ook nodig: grote bamboe stoommand**

 

Zet een bord in de stoommand en leg de visfilets erop met het vel onder. Meng in een kommetje de sojasaus, sesamolie, suiker en rijstazijn en schenk dit over de vis. Bestrooi met de gember, rode en groene peper en de helft van de bosui. Zet de stoommand op een grote pan of een wok met zachtjes kokend water en leg het deksel erop. Stoom de vis 6 min., of tot de vis net gaar en niet meer doorschijnend is.

Bestrooi de vis met korianderblaadjes en de rest van de bosui, sprenkel de saus uit het bord erover en serveer met rijst.

* Kijk voor een verantwoorde viskeuze op goedevis.nl

** Verkrijgbaar bij de toko en in kookwinkels. Of gebruik een stoompan of stoomapparaat.

Bereiden ± 20 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING KRISTEN WILSON BEWERKEN ELLEN VAN MOL