Kaas is een emulsie van vet en water, bijeengehouden door eiwitten (caseïne). Bij verhitting breken de eiwitketens en smelt de kaas. Deze 6 kazen smelten als de beste.
Gek op kaas? Mocht je het gemist hebben, delicious. februari staat deze maand helemaal in het teken van kaas. Daarnaast delen we de lekkerste recepten met seizoensgroenten en desserts met whisky. Nieuwsgierig? Lees hier meer of bestel het nummer:
Zes kazen die erg goed smelten:
1. Fontina
Boterige, fruitige NoordItaliaanse kaas. Geweldig in tosti’s, pasta, frittata en fondue.
2. Taleggio
Italiaanse kaas met gewassen korst en een sterksmakende, notige kern. Lekker in herfstrisotto met spek.
3. Gruyère
Zoetere, halfharde bergkaas. Perfect voor soufflé, saus en als topping op Franse uiensoep.
4. Mozzarella
Klassiek pizzabeleg, smelt heerlijk in lange draden.
5. Reblochon
Franse kaas met gewassen korst. Gesmolten heerlijk op aardappels, en vooral ook in het bekende berggerecht tartiflette.
6. Raclette
Zwitserse bergkaas, vaak gesmolten gebruikt in een speciale tafelgrill en geserveerd met aardappels, zoetzuur en ham.