De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

okonomiyaki uit helpt

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Okonomiyaki is een hartige omelet uit Japan. Vandaag vertellen we alles over dit gerecht, zodat jij binnenkort ook okonomiyaki maakt!

Zin in okonomiyaki? Maak dan dit recept.

Er zijn veel soorten okonomiyaki, gemaakt met okonomiyakibloem  – bloem en geraspte tarowortel – en ei, water of dashibouillon. Okonomiyaki bevat verder altijd fijngesneden (Chinese) kool, bacon of dun buikspek, garnalen of andere schelp- en schaaldieren en soms lenteui. Je eet het met Japanse mayonaise, speciale okonomisaus*, bonitoflakes, gedroogd zeewier (ao nori) en ingelegde gember. Wat je zelf lekker vindt dus. Want dat betekent okonomi ongeveer: wat jij wilt. Yaki betekent gegrild of gekookt, net als in yakitori. Iedereen kan zijn eigen versie maken. In Hiroshima doen ze er graag nog yakisoba of udonnoedels op, nog veel meer kool en een gebakken ei. De okonomisaus in Hiroshima is zoeter en in Osaka pittiger. Het resultaat is een soort pannenkoek die smeuïg en crispy tegelijk is en bomvol smaak. Okonomiyaki is heel hoog in umami, de vijfde smaak, en dus heel hartig. Bij Japanse winkels kun je kant-en-klare okonomiyaki-mix kopen om het speciale ‘sticky’ beslag te maken.

* Homemade okonomisaus? Meng worcestersaus, sojasaus en ketchup met wat suiker en honing naar smaak.

PRODUCTIE EN TEKST MERIJN TOL BEELDREDACTIE CARLA HAPPEE FOTOGRAFIE ISTOCK E.A.

okonomiyaki