Het is dé oplossing voor iedereen die tijdens kerst gaspitten, ovens en andere werkruimte tekort komt: barbecueën! In ons frisse landje is het tijdens de feestdagen niet gebruikelijk om buiten te gaan koken. Zonde, want het kan juist heel goed. Op de barbecue bereid je namelijk veel meer dan alleen het standaard zomerrepertoire.
Of je nou aan de slag gaat met grote braadstukken, stoofpotten, kalkoenen of desserts: met een paar aanpassingen bereid je ze net zo waanzinnig op de barbecue. We maakten een lijst met delicious. favorieten voor je, die tijdens de feestdagen heel goed op de barbecue bereid kunnen worden.
Check dit artikel over verschillende manieren van verhitten én alle handige tools voordat je van start gaat. En is het op het moment suprême toch wat fris buiten? Warm je handen dan aan deze heerlijke drankjes.
Van de keuken naar de barbecue
Handig om te weten: met indirect verhitten op de barbecue boots je het effect van een oven na – dit geldt voor zowel hartige als zoete bereidingen. Vlees aanbraden en groenten sauteren doe je net zo makkelijk in een pan op de barbecue als op het fornuis. Voor ieder recept waar een grillpan aan te pas komt gebruik je het rooster van de barbecue, en stoofgerechten laat je lekker afgedekt stoven in een gesloten barbecue. Zo kun je (bijna) ieder recept omvormen naar een barbecuebereiding!