Culi-redacteur Merijn maakt de lekkerste groentegerechten die maakbaar en super smakelijk zijn! Zo wisten wij bijvoorbeeld niet dat je met wortel, zoete ui en gefrituurde salie zoiets lekkers kunt maken!
In de delicious. feel good special staan nog veel meer lekkere recepten. Bestel hem hier!
Help nodig bij het bereiden van de perfecte soufflé? Klik hier voor alle tips en tricks!
wortelsoufflé met gefrituurde salie en ui
bij- of voorgerecht | 4 personen | v
400 g wortelen
8 el milde olijfolie
2 zoete uien, in halve ringen
3 teentjes knoflook, in plakjes
1 bosje salie
olie om te frituren
3 eieren, gesplitst
ook nodig: 4 kleine, hoge rechte soufflévormpjes (ramequins), ingevet
Wijntip: de Vidal-Fleury Condrieu. Een heerlijke witte wijn vol bloemen, abrikoos, perzik, hazelnoot en amandel.
Snijd de wortels in stukken en kook in een laagje water met wat zout met deksel op de pan in 15-20 min. gaar. Je kunt ze ook gaar stomen.*
Verwarm intussen 4 el olijfolie en bak de helft van de zoete ui en knoflook in 20 min. op laag vuur tot ze zacht, zoet en glazig zijn. Giet de wortels af en pureer ze met de ui en knoflook tot een zachte puree. Breng goed op smaak met peper en zout.
Pluk intussen de blaadjes salie en frituur ze kort in een laagje olie tot knapperig maar nog niet goudbruin.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de eiwitten stijf in een schone kom. Schep nu eerst de eidooiers en daarna tweederde van de gefrituurde salie door de wortelpuree. Spatel dan de eiwitten luchtig erdoor.
Verdeel de puree over de vormpjes en bak ze in 35 min. goudbruin en gaar.
Verhit de rest van de olie en bak hierin de rest van de ui in 15 min. goudbruin op middelhoog vuur.
Serveer de souffleetjes met wat gebakken ui en de rest van de gefrituurde salie erop.
Bereiden ± 35 min. / oven ± 35 min.
RECEPTEN MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Nog veel meer groente-inspiratie vind je in delicious. hét groenteboek! Leuk als cadeau voor vega’s en niet vega’s!