aantal 4 | bijgerecht, brunch, brunchgerecht, hoofd, hoofdgerecht | familietijd, feestdagen, feestelijk, herfst, kerst, pasen, weekend, winter | duits, internationaal, nederlands | vegetarisch
De smaak van Hollandse geitenkaas is vol, romig, puur. Melk met een heel eigen karakter! Van die unieke melk wordt een verrukkelijke kaas gemaakt. Natuurgerijpt op houten planken, zodat de smaak zich rustig kan ontwikkelen. De belegen geitenkaas in deze strudel geeft ‘m een volle, romige smaak die heel lekker samen gaat met de subtiele sjalotchutney.Maak ook eens deze heerlijke herfstsalade van pompoen, oude geitenkaas met aardappelschil, basilicumgremolata en hazelnoot.
Kooktijd:55 minuten
Totale tijd:55 minuten
*Let vooral op de term ‘BGA’. Staat er BGA op het etiket, dan weet je dat de kaas bekroond is door de Europese Commissie met een Beschermde Geografische Aanduiding. Geitenkaas met deze afkorting is wettelijk beschermd, en zo kies je altijd voor kaas met een bijzonder eigen karakter.
Halfharde geitenkaas mag alleen ‘Hollands’ heten als hij is gemaakt van de melk van Hollandse geiten, geproduceerd op traditionele wijze. Wil je hier meer over weten? Kijk dan even op Hollandsegeitenkaas.nl.
RECEPTEN: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: VICTOR DE LAUNAY | PRODUCTIE: DOSIA BREWER.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | geitenkaasstrudel met belegen geitenkaas, flinterdunne courgette & sjalotchutney