vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht, brunch, brunchgerecht, hoofd, hoofdgerecht |
familietijd, feestdagen, feestelijk, herfst, kerst, pasen, weekend, winter |
duits, internationaal, nederlands |
vegetarisch
bijgerecht, brunch, brunchgerecht, hoofd, hoofdgerecht |
familietijd, feestdagen, feestelijk, herfst, kerst, pasen, weekend, winter |
duits, internationaal, nederlands |
vegetarisch
De smaak van Hollandse geitenkaas is vol, romig, puur. Melk met een heel eigen karakter! Van die unieke melk wordt een verrukkelijke kaas gemaakt. Natuurgerijpt op houten planken, zodat de smaak zich rustig kan ontwikkelen. De belegen geitenkaas in deze strudel geeft ‘m een volle, romige smaak die heel lekker samen gaat met de subtiele sjalotchutney.
Maak ook eens deze heerlijke herfstsalade van pompoen, oude geitenkaas met aardappelschil, basilicumgremolata en hazelnoot.
Ingrediënten
- 8 sjalotten
- 1 gele en 1 oranje puntpaprika, in repen
- rasp van 1 citroen
- 75 ml olijfolie, om te bakken
- 1 tl kaneel
- 1 el honing
- 2 teentjes knoflook
- 4 el tijmblaadjes
- 100 ml frisgroene olijfolie
- 1/2 el chilivlokken
- 2-3 courgettes
- 4 vellen filodeeg
- 30 g amandelmeel
- 400 g belegen geitenkaasin dunne plakjes + 100 g geraspt
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de sjalotten met de paprika in 40 ml olijfolie op heel laag vuur 15-20 min. met de citroenrasp, kaneel en honing. Breng op smaak met zout en peper. Pureer intussen de knoflook met 3 el tijm, de rest van de olijfolie en de chilivlokken. Schaaf de courgette in de lengte in dunne plakken.
-
Leg een groot vel filodeeg of 2 iets overlappende kleine vellen op bakpapier (bewaar de andere onder een theedoek) en bestrijk met een kwast met de knoflooktijmolie. Leg er weer filodeeg op en bestrijk weer met de knoflooktijmolie. Herhaal met de rest van de vellen. Bestrooi met het amandelmeel.
-
Houd ± 5 cm van de zijkanten vrij en leg de helft van de courgetteplakken langs 1 lange kant. Verdeel de helft van de kaasplakken erover, dan het sjalotmengsel, de rest van de plakken kaas en de rest van de courgette. Sla de zijkanten naar binnen over de vulling en rol op in de lengte, met behulp van het bakpapier.
-
Bestrijk met de rest van de knoflooktijmolie, bestrooi met wat flinters geitenkaas en de laatste tijm. Bak de strudel in 20-25 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met wat extra geitenkaas.
Voedingswaarde
*Let vooral op de term ‘BGA’. Staat er BGA op het etiket, dan weet je dat de kaas bekroond is door de Europese Commissie met een Beschermde Geografische Aanduiding. Geitenkaas met deze afkorting is wettelijk beschermd, en zo kies je altijd voor kaas met een bijzonder eigen karakter.
Halfharde geitenkaas mag alleen ‘Hollands’ heten als hij is gemaakt van de melk van Hollandse geiten, geproduceerd op traditionele wijze. Wil je hier meer over weten? Kijk dan even op Hollandsegeitenkaas.nl.
RECEPTEN: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: VICTOR DE LAUNAY | PRODUCTIE: DOSIA BREWER.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!