meringue met ijs en passievrucht

meringue met ijs en passievrucht
glutenvrij
aantal 4 |
nagerecht, zoet |
feestelijk, weekend |
|
glutenvrij
Eigenlijk is een polonaise een soort eetbaar bakje van meringue, dat je kunt vullen met allerlei heerlijks. Hoe krijg je die mooie cirkels voor je polonaises? Trek langs een kom of bordje cirkels op bakpapier.

Liever een vegan meringue? In deze video ontdek je hoe je dat heel easy maakt.

Voorbereiding45 minutes
oven2 hours
Totale tijd2 hours 45 minutes

Ingrediënten

  • 1 portie eiwitschuim zie recept hieronder
  • 125 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 3 el advocaat
  • 4 bollen vanilleroomijs
  • 2-3 passievruchten
  • 50 g blauwe bessen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100ºC.
  • Schep het eiwitschuim in een spuitzak van glad mondstuk (2 cm). Teken met potlood op een bakplaat met bakpapier 4 cirkels van 8 cm Ø. Draai het bakpapier om (de cirkel is dan nog wel zichtbaar). Spuit de cirkels vol met een laag eiwitschuim (bodem); begin aan de buitenkant en vul ze dan verder op. Spuit op de rand van de cirkels nog 3 ringen eiwitschuim, zodat een hoge rand ontstaat. Strijk de buitenkant met de achterkant van een lepel van beneden naar boven glad.
  • Droog de polonaises 2 uur in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen en bewaar eventueel in een luchtdichte trommel.
  • Klop de slagroom met de suiker stevig. Zet de polonaises op 4 borden of een schaal. Schep de advocaat en vervolgens het ijs erin. Maak de polonaises af met een toef slagroom, het vruchtvlees van de passievrucht en evt. blauwe bessen.

Voedingswaarde

calorieën: 500kcal
eiwit: 7g
vet: 18g
koolhydraten: 75g
auteur: delicious.
eiwitschuim basisrecept, 1 portie

4 eiwitten (M)

100 g kristalsuiker

100 g poedersuiker

2 volle tl maïzena

Klop met de mixer of in de keukenmachine in een schone kom de eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken. Voeg de kristalsuiker al kloppende in kleine porties toe en klop het eiwit zo stijf dat je de kom kunt omkeren zonder dat er iets uitvalt! Meng de poedersuiker met de maïzena en spatel door het eiwit. Bereiden ± 15 min.

 

RECEPTEN: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: SASKIA VAN OSNABRUGGE | STYLING: JET KRINGS | BEREIDING: JACQUELINE PIETROWSKI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!