aantal 4 | nagerecht, zoet | feestelijk, weekend | | glutenvrij
Eigenlijk is een polonaise een soort eetbaar bakje van meringue, dat je kunt vullen met allerlei heerlijks. Hoe krijg je die mooie cirkels voor je polonaises? Trek langs een kom of bordje cirkels op bakpapier. Liever een vegan meringue? In deze video ontdek je hoe je dat heel easy maakt.
Voorbereiding:45 minuten
oven2 uur
Totale tijd:2 uur 45 minuten
eiwitschuim basisrecept, 1 portie
4 eiwitten (M)
100 g kristalsuiker
100 g poedersuiker
2 volle tl maïzena
Klop met de mixer of in de keukenmachine in een schone kom de eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken. Voeg de kristalsuiker al kloppende in kleine porties toe en klop het eiwit zo stijf dat je de kom kunt omkeren zonder dat er iets uitvalt! Meng de poedersuiker met de maïzena en spatel door het eiwit. Bereiden ± 15 min.
RECEPTEN: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: SASKIA VAN OSNABRUGGE | STYLING: JET KRINGS | BEREIDING: JACQUELINE PIETROWSKI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | meringue met ijs en passievrucht