Combineer de zachte smaak van knolselderijsoep met het aardse van paddenstoelen. Deze vegasoep is makkelijk te maken en ideaal om mee te nemen.
Maak ook deze pompoensoep met kervel en zwarte walnoten!
knolselderijsoep met paddenstoelen
voor- of tussengerecht | 8-10 personen| v
20 g gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)
5 el olijfolie
4 sjalotjes, fijngesneden
600 g knolselderij, geschild in grove stukken
1 prei, witte deel, in ringen gesneden
1,2 l hete groentebouillon
800 ml halfvolle melk
2 takjes rozemarijn
500 g gemengde paddenstoelen (eekhoorntjesbrood, cantharellen, schapenvoetje of hoor des overvloeds, schoongemaakt en in stukken gesneden)
klontje boter
2 takjes verse tijm, blaadjes gerist
fijngesneden roodlof, als garnering
Voorbereiden: kan 1 dag van tevoren, begin 1/2 dag van tevoren.
Week het eekhoorntjesbrood in 100 ml heet water. Verhit 3 el olijfolie op matig vuur en bak de sjalotjes in 5 min. glazig. Voeg knolselderij en prei toe en laat 5 min. bakken.
Schenk de hete bouillon en melk erbij en breng aan de kook en laat 10 min. koken. Voeg het eekhoorntjesbrood en de rozemarijn toe en laat nog 10 min. koken. Verwijder de rozemarijn en pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper.
Bereiden (ter plaatse): begin 10 min. van tevoren. Verhit de rest van de olijfolie met de boter en bak de paddenstoelen op matig vuur 8 min. Bestrooi met zout, versgemalen peper en tijmblaadjes. Verwarm intussen de soep goed. Verdeel over 8 kommen. Leg de paddenstoelen erop en een plukje roodlof.
Voorbereiden ± 30 min. / bereiden ± 10 min.
PRODUCTIE MURIEL SCHRIJN FOTOGRAFIE HAROLD PEREIRA STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI RECEPTUUR BART STUART
Voor al je kerstinspiratie en de beste tips en kooktechnieken lees je in het delicious. kerstnummer!