Dit makkelijke recept voor penne met garnalen en pesto komt uit delicious. hét visboek. Dit is het nieuwste kookboek in onze collectie en is binnenkort verkrijgbaar. Je kunt hier alvast een exemplaar reserveren!
Probeer ook dit recept voor schelvis met rosevalfrites!
penne met garnalen – penne con gamberi
hoofd- of lunchgerecht | 4 personen
400 g gedroogde penne
bosje basilicum (15-25 g)
500 g rijpe tros- of romatomaten, in stukjes
100 g gepelde pistachenoten
1½ teen knoflook, gehakt
olijfolie
½-1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
16-20 grote rauwe garnalen
2 el brandy of cognac
Kook de penne in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Meng intussen voor de pesto de basilicum, tomaat, pistachenoten en ½ teentje knoflook in een keukenmachine of blender met een beetje olijfolie, zodat je een grove pasta krijgt.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan met chilipeper naar smaak en de rest van de knoflook, bak hierin de garnalen 4 min. en blus af met de brandy. Voeg de pesto toe met een beetje water.
Voeg de penne toe aan de pesto met garnalen. Laat 1 min. doorwarmen, breng op smaak met zout en peper en de pasta is klaar.
Bereiden ± 20 min.
DIT RECEPT KOMT UIT DELICIOUS. HÉT VISBOEK.
We hebben onze beste recepten met vis, schaal- en schelpdieren gebundeld in delicious. hét visboek! Het komt binnenkort uit. Je kunt hier alvast een exemplaar reserveren!