Lichte choco-cakejes, gevuld met hazelnoten en een vleugje espresso. Bestrooi ze met extra cacaopoeder voor een lekkere chocoladesmaak.
Probeer ook eens deze Siciliaanse sinaasappelcakejes!
chocolade-hazelnootcakejes
gebak | 9 stuks
50 g cacaopoeder
3 el maïzena
50 g poedersuiker
½ tl bakpoeder
230 g fijngemalen hazelnoten
40 g pure chocolade (85% cacao), fijngehakt
125 ml honing
100 ml lichte extra vergine olijfolie
80 g vers gezette espresso van delicious.koffie
5 eiwitten
10 hazelnoten, in plakjes
ook nodig: muffinvorm met 12 holtes, ingevet
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de vormpjes met vierkantjes bakpapier die je iets boven de randen laat uitsteken. Zeef het cacaopoeder met de maïzena, poedersuiker en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg de gemalen hazelnoten en de helft van de chocolade toe. Maak een kuiltje in het midden.
Verwarm de honing met de olie in een steelpan met dikke bodem op heel laag vuur tot de honing goed vloeibaar is. Roer de espresso erdoor. Klop in een kom de eiwitten net schuimig. Schenk het honingmengsel en de geklopte eiwitten in het kuiltje van het hazelnotenmengsel. Spatel alles losjes door elkaar. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bestrooi met hazelnootplakjes en de rest van de chocolade. Bak ze ± 20 min. tot een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt. Laat 5 min. afkoelen in de vormpjes. Laat verder afkoelen op een rooster.
Bereiden ± 30 min. / oven ± 20-25 min.
RECEPTEN MATT PRESTON, MICHELLE SOUTHAN, KATRINA WOODMAN FOTOGRAFIE AL RICHARDSON, JEREMY SIMONS STYLING KATRINA WOODMAN, MICHELLE NOERIANTO BEREIDING LUCY BUSUTTIL, DIXIE ELLIOTT BEWERKING DOSIA BREWER
delicious.koffie intens¬ig past perfect bij deze cakejes!
Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze intense & notige blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een krachige ronde smaak met tonen van cacao en bessen.