Appel en een flinke scheut calvados, meer heeft deze briocheschotel niet nodig voor een frisse kick!
Je scoort ook altijd goed met een Franse appeltaart. Het recept vind je hier!
briocheschoteltje met appel
nagerecht | 6-8 personen
170 g boter, op kamertemperatuur
8 appels zonder klokhuis, in blokjes van 2 cm
4 el calvados
10 eieren
100 g kristalsuiker
1 tl vanille-essence
400 ml slagroom + extra om te serveren
200 ml melk
450 g brioche, in dunne plakjes
poedersuiker om te bestrooien
ook nodig: ingevette springvorm of ovenschaal (25 cm Ø)
Smelt op matig vuur 100 g van de boter in een grote, diepe koekenpan. Bak de appelblokjes hierin al omscheppend 15 min. tot ze zacht zijn. Doe de calvados erbij en laat op hoog vuur in ± 1 min. verdampen. Neem de pan van het vuur en laat de appels ± 15 min. afkoelen.
Leg bakpapier in de springvorm. Bekleed de buitenkant met aluminiumfolie om lekken te voorkomen.
Klop in een grote kom de eieren los met de suiker, vanille, room, melk en een snuf zout.
Besmeer de plakjes brioche met de rest van de boter. Leg de brioche en appels in laagjes in de bakvorm. Schenk het eimengsel erover en laat 1 uur staan.
Verwarm intussen de oven voor tot 150ºC. Zet het briocheschoteltje op een bakplaat en bak ± 1 uur en 15 min. in de oven of tot het eimengsel is gestold. Laat iets afkoelen.
Bestrooi met poedersuiker en serveer warm met opgeslagen slagroom.
Bereiden ± 30 min. / intrekken ± 1 uur / oven ± 1 uur en 15 min.
RECEPTEN EN BEREIDING VALLI LITTLE, SARAH RANDELL EN MICKAEL WEISS FOTOGRAFIE ANDY LEWIS, BRETT STEVENS (FOR SAINSBURY’S MAGAZINE), BERNI SMITHIES STYLING DAVID MORGAN BEWERKING DOSIA BREWER
Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd