Probeer deze onweerstaanbare favoriet met hertenbiefstuk en peterselie knoflookolie. Perfect als je iets te vieren hebt maar ook heerlijk wanneer je gewoon eens zin hebt om uit te pakken.
Zin in meer hert? Maak dan ook deze hertenbiefstuk met balsamico.
hert met pistache-pangrattato en peterselie-knoflookolie
hoofdgerecht | 4 personen
2 el fijngesneden peterselie
50 ml extra vierge olijfolie
½ teen knoflook, geperst
2 tl (bio)sinaasappelrasp
30 g pistachenoten, grof gehakt
2 el milde olie
2 el heel fijn broodkruim van stevig zuurdesembrood
1 tl pimentón de la vera + 4 hertenbiefstukken (à 150 g), op kamertemperatuur
2 el boter
Voorbereiden
Kan 1 dag van tevoren.
Meng de peterselie, olijfolie en knoflook in een kom. Breng de peterselie-knoflookolie op smaak met zout. Roer de sinaasappelrasp erdoor.
Rooster de pistachenoten, af en toe omscheppend, in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Laat afkoelen op een bord. Hak nog wat fijner.
Verwarm de milde olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur het broodkruim goudbruin en knapperig. Breng op smaak met zout en de pimentón. Roer de pistache erdoor en breng op smaak met peper.
Laat afkoelen en bewaar afgesloten tot gebruik.
Bereiden
Begin 10 min. van tevoren.
Zorg dat de hertenbiefstuk op kamertemperatuur is. Dep het hert droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper.
Verhit de boter in een koekenpan, laat de boter uitbruisen en leg de hertenbiefstuk in de pan. Bak het vlees op hoog vuur in 2-3 min. aan een kant bruin, keer het vlees en bak de andere kant ook nog ± 2 min. (afhankelijk van de dikte, het vlees moet vanbinnen rosé zijn).
Laat de biefstukjes even rusten onder aluminiumfolie. Bestrooi ze met de pistachepangrattatocrunch. Sprenkel de peterselieknoflookolie er royaal omheen.
Voorbereiden ± 20 min. / bereiden ± 10 min
RECEPTEN REDACTIE DELICIOUS. FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEREIDING EN STYLING JANNEKE PHILIPPI