Verse groenten zijn onlosmakelijk verbonden met een seizoen. Denk je aan het voorjaar dan horen daar knapperige jonge groenten bij als peultjes, worteltjes en koolrabi. En die passen samen weer geweldig in een lente minestrone waarin je alle frisse voorjaarssmaken laat samenkomen.
Wil je de soep vegetarisch houden, gebruik dan kruidenbouillon. Heb je de soep liever iets pittiger, neem dan kippenbouillon. Zorg dat de groenten flink wat beet houden, kook ze kort en voeg ze na elkaar, afhankelijk van de stevigheid, toe aan de soep.
lente minestrone
voorgerecht | 4 personen
1 l kruidenbouillon of kippenbouillon (van tablet)
50 g kleine pasta, bijv. macaroni of rotelli
4 worteltjes, geschrapt, in dunne plakjes
1 koolrabi, geschild, in kleine blokjes
100 g peultjes, diagonaal gehalveerd
50 g diepvriesdoperwtjes
1 bakje tuinkers
½ elstar appel, ongeschild, in blokjes
2 el grofgehakte peterselie
Breng in een pan de kruiden- of kippenbouillon tegen de kook aan. Voeg de pasta toe, wacht tot de bouillon kookt en voeg na 4 min. de wortel en koolrabi toe. Kook de groenten 4 min. mee en doe dan de peultjes en erwten erbij. Laat de soep nog 2 min. koken. Verdeel de tuinkers en appel over de kommen en schep de soep erop. Bestrooi met de peterselie.
Bereiden ± 25 min.
RECEPT EN BEREIDING EKE MARIËN STYLNIG CYN FERDINANDUS FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN
Dit recept verscheen eerder in delicious.