zo voorkom je dat je guacamole bruin wordt: 4 bewaar- en serveertips

zo voorkom je dat je guacamole bruin wordt: 4 bewaar- en serveertips

We kennen het allemaal: je maakt een heerlijke guacamole voor later, en zodra je hem uit de koelkast haalt is hij… bruin. Zonde! Gelukkig zijn er een paar simpele trucjes om je guacamole langer mooi én lekker te houden!

Waarom verkleurt guacamole eigenlijk?

De vijand van de groene kleur is oxidatie. Zodra de avocado in contact komt met zuurstof, verandert de kleur van groen naar bruin en smaakt de dip minder vers. De oplossing? Ervoor zorgen dat lucht er niet bij kan!

zo maak je de beste guacamole

Weinig dips zo lekker als guacamole. Gemaakt van rijpe avocado’s en een handjevol andere ingrediënten. Zo maak je guacamole het best.

naar recept

Tips voor het bewaren van de guacamole

Bewaar luchtdicht

Schep je zelfgemaakte guacamole in een goed afsluitbaar bakje en gooi hem gelijk de koelkast in. Dat help al heel veel!

Voeg citroen of limoen toe

Een scheutje citroensap vertraagt net als bij appels de verkleuring. Als je de guacamole in een bakje doet, kan je hem dus het beste glad strijken en er een dun laagje citroensap overheen gieten. Voordat je het serveert kun je dit erdoorheen roeren – geeft meteen een frisse kick!

Probeer een laagje water

Klinkt misschien gek, maar het werkt verrassend goed! Giet een klein laagje water over de guacamole, net als met de citroensap. Zo kan er geen lucht bij. Voor het gebruik giet je het water af en roer je de guacamole nog even door.

Hoelang blijft guacamole goed?

Als je deze tips volgt kun je je guacamole zeker drie dagen in de koelkast bewaren zonder dat hij bruin wordt. Perfect dus om voor te bereiden voor een feestje of gewoon voor jezelf met een flinke zak nacho’s.

Zin in de echte klassieker? Hier is onze Klassieke Mexicaanse guacamole:

Klassieke Mexicaanse guacamole

Guacamole zoals hij bedoeld is. In dit recept lees je precies hoe je een klassieke guacamole maakt. Lekker romig, fris en vol van smaak.

naar recept
guacamole maken

Guacamole is natuurlijk het lekkerst om samen met iets te eten. Hier zijn onze favoriete gerechten die guacamole gebruiken:

maisbrood met guacamole

Maisbrood is vaak iets voor erbij, maar met wat extra kruiden en een romige guacamole, kan het net zo goed een op zichzelf staand gerecht zijn. Ook een goed idee: serveer zo'n lekker stukje fluffy maisbrood tijdens een uitgebreide brunch!

naar recept
maisbrood met guacamole
tostadas met tonijn en jalapeño-guacamole

Simpel, maar doeltreffend. Dat zijn deze tostadas met tonijn en jalapeño-guacamole. Een perfect voorgerecht, want makkelijk om te maken en elke viseter is er gek op. Ook ideaal om te maken voor een grote groep.

naar recept
Tostada met tonijn en guacamole met jalapeno mexicaanse hapjes
18 avocado recepten die je nieuwe favorieten gaan worden

Haal je portie gezonde vetten in één klap binnen met deze heerlijke avocado recepten. Sinds avocado’s overal in de supermarkt te vinden zijn, kunnen we ons een Nederland zonder haast niet meer voorstellen.

naar recept
avocadosalade met tomaat

Kijk ook eens: 13x Mexicaanse hapjes vol avocado, gehakt, jalapeño en meer