Het missende ingrediënt in je salade: fruit! Van mandarijnen en knapperige schijfjes appel in de winter tot de meest royale zomeroogst. Denk aan nectarines, bramen, kersen, en wulpse najaarsvijgen. Ze doen het allemaal fantastisch in de sla.
Ben jij ook zo’n fan van kleurrijke, smaakvolle salades? Maak eens een salade met fruit, want een handje vruchten geven niet alleen een lekker zoet accent, ze maken je salade ook knapperig. Denk bijvoorbeeld aan schijfjes friszure nectarine, druiven die tussen je tanden barsten of glanzende granaatappelpitjes.
Psst… Meer salade? Shop dan onze Salade-special. Lees er hier meer over.
Het frisse, sappige karakter van fruit kan een heerlijke tegenhanger zijn voor de hartige ingrediënten en het zure van de schil kan soms net even door het vettige snijden. Geen wonder dat er klassieke variaties zijn die standaard gepaard gaan met fruit: neem de waldorfsalade, het klassieke witlofslaatje met mandarijnen en de inmiddels iconische watermeloensalade met feta.
Klaar om je fruitmand te plunderen? Ga dan aan de slag met deze salade recepten.
22x salade met fruit
De twist in deze Waldorf salade zit ’m deze keer niet in de ingrediënten, maar in de manier waarop hij wordt gemaakt: warm! De bleekselderij, appels en druiven gaan eerst de oven in.
naar receptMet onder meer nigellazaad, koriander en munt, zit deze crushed komkommer, avocado en perziksalade vól smaak. Yvette: Doordat de komkommer niet gesneden maar geslagen wordt, loopt de dressing er niet af, maar trekt het lekker in de groente. Voeg de dressing toe, et voilà een heerlijk frisse salade. Wil je vaker koken met fruit? Probeer één van deze 10 gerechten eens!
naar receptDeze rodekoolsalade heb je zo gemaakt. Door de spekjes krijgt-ie een zoutje, door de vijgen een zoetje en door de azijn een zuurtje. Alle smaken die je wilt hebben in één salade! Probeer ook eens deze salade van chinese kool met peterselie-pestodressing
naar receptIn de zomer eten wij niets liever dan frisse, groene salades. Deze jonge salade met frambozendressing, mozzarella en groene asperges één van de redactie-favorieten, daarom delen we het recept graag!
naar receptHet was gister de Dag van de Duurzaamheid. delicious. is van mening dat je iedere dag – al is het een beetje – duurzaam bezig kunt zijn. En als je eet wat in het seizoen is, eet je met nog meer smaak en haal je zéker de juiste voedingsstoffen binnen. Neem als inspiratiebron delicious. PUUR en alles komt goed! Tip: kook groente voor in gezouten water, zodat de smaak beter behouden blijft (zout water voorkomt ook dat er vocht weglekt uit de groentecellen). Mooi meegenomen: de kleur van groente blijft ook frisser!
naar receptDe zomer vraagt om lekker lichte en vooral makkelijk te maken menu’s. Zo blijft er méér tijd over om extra te genieten van de lange zomermiddagen en -avonden. Ga vandaag voor een spannende combinatie van andijvie, nectarine en geitenkaas
naar receptEen salade met peer en geitenkaas maak je af met een fantastische dressing met honing en kruidenmosterd. Wat een geweldige combi van smaken! Een snelle lunch met maar 350 calorieën.Wil je er liever een hoofdgerecht van maken, serveer er dan een vega plaattaart naast.
naar receptZeg ‘nordic cuisine’ en ons food-hart gaat sneller kloppen. Want veel ingrediënten zijn ook gewoon op Nederlandse bodem te vinden. Zoals deze zomersalade met bladgroenten, blauwe bessen en Hollandse geitenkaas.
naar receptFruitsalades zijn onze oude-nieuwe liefdes! Met eigentijdse smaakmakers en moderne twists blazen we ze nieuw leven in. Perfect voor dagen waarop het te heet is om warm te eten, maar ook te gek als verkoelend element bij een heerlijk hete BBQ-sessie. Deze watermeloensalade met frisse radijsjes, romige avocado en knapperig flatbread heeft het allemaal.
naar receptMet lof of roodlof kun je in deze tijd van het jaar fantastische salades maken. Helemaal super met pittige blauwe kaas en de wat zoetige vijgendressing. Schenk ook wat basilicumolie van de salade op een bordje en dip er brood in. Nog olie over? Ook lekker over een bordje pasta met tomatensaus. Nog een aanrader: deze salade met lof en wortel!
naar receptJanneke Philippi geeft Europese klassiekers graag haar eigen twist. Zoals tabouleh met quinoa – dus glutenvrij! De granaatappelpitjes zorgen voor frisse mini-explosies in je mond.
naar receptChioggabieten zijn Italiaanse, gestreepte bieten. Bestel ze bij de groenteboer of gebruik gewone bieten.
naar receptNaast de natuurwinkel krijgt ook de supermarkt een steeds grotere keuze aan healthy food. Kies bijv. voor quinoa (gewoon bij de granen in de supermarkt) i.c.m. verse biologische witlof en appel in deze power-quinoasalade.
naar receptEen flinke bol burrata met alleen wat goede olijfolie is al heel lekker. Doe er groenten met harissa, granaatappelpitjes en knapperige pistachenootjes bij en je hebt écht een feestje op je bord.
naar receptEn nog meer salade met fruit:
Frisse watermeloen vormt een droomcombinatie met mals lam, waterkers en parelcouscous met honing en citroen. Daarom vind je deze couscoussalade en nog 99 andere salades in ons saladeboek!
Oef wat lekker! Zoete sjalotten, crunchy papaja, sappige tonijn en dan royaal pittige Thaise dressing erover.
naar receptIn deze pastasalade zit de zoete smaak van perzik, de stevige smaak van blauwe kaas én het hartige van olijven… Geniet van zo’n perfecte aanvulling op een mooie zomerdag!
naar receptEen salade zoals je 'm het liefste ziet: fris, knapperig en vol van smaak.
naar receptEen terugkerende salade want dit is comfortfood dat alles heeft: véél smaak, structuur én vitaminen. Bordje op schoot en koppie in de lentezon!
naar receptPaneer dikke biet-plakken in deze crispy mix van zaden en pitten-pankokruim. Extra lekker en mooi op kleur met crunchy roodlofsalade vol appel, framboos en rauwe rabarber.
naar receptDe kakisoort die op Sardinië groeit, is de hachiya. Als ze rijp zijn, worden ze zo zacht dat ze inzakken als je ze aanraakt. De smaak is moeilijk te beschrijven: een beetje honing, vanille en heel veel zoetigheid. Ze schreeuwen om een friszure tegenhanger. In dit gerecht combineert Letitia Clark ze met wat zout, wat bitter en wat crunch. De geraspte schil en het sap van sinaasappel halen het beste uit de kaki’s naar boven!
naar receptDat tikje bittere van lof, de pittige kaas, zoete peer plus de bite van pompoenpitcrunch… deze salade is een smaakexplosie!
Probeer ook eens de gekaramelliseerde witlof met peer en scharrelspekjes!
Bekijk ook dit recept: groentesalade met entrecote en hollandaise





















