glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
midden-oosters |
glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
hoofdgerecht |
|
midden-oosters |
glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
Janneke Philippi geeft Europese klassiekers graag haar eigen twist. Zoals tabouleh met quinoa – dus glutenvrij! De granaatappelpitjes zorgen voor frisse mini-explosies in je mond.
kooktijd20 minutes minutes
totale tijd20 minutes minutes
ingrediënten
- 150 g driekleuren quinoa
- 1 komkommer
- 2 tomaten
- 1 flinke sjalot
- 40 g platte peterselie
- 4 takjes munt
- 1 bos koriander
- sap van 1 citroen
- 2 tl gemalen komijn
- 100 g granaatappelpitjes
- 5 el extra vierge olijfolie
instructies
-
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de zaadlijsten uit de komkommer en tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de sjalot fijn.
-
Giet de quinoa af en laat op een wijde schaal afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de blaadjes van de peterselie, munt en koriander fijn. Meng het citroensap met de komijn en de olijfolie.
-
Meng de tomaat met de komkommer, de fijngesneden kruiden en de komijn-vinaigrette door de quinoa. Schep ook de granaatappelpitjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde:
calorieën: 322kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 16g
|
koolhydraten: 32g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!