Wat ons betreft kan het iedere dag van de week ’taco tuesday’ zijn, zoals de Amerikanen de dinsdag graag dopen.
Een taco is méér dan lekker: sappig vlees, frisse groenten, romige saus en pittige kruiden… daar krijg je toch trek van? In Zuid-Amerika is de taco ook een sociaal fenomeen: je maakt en eet ze met familie of vrienden. Iedere Mexicaanse regio heeft weer zijn eigen stijl. Van de klassieke al pastor in Mexico-Stad tot taco’s met schaaldieren in Baja California.
Inmiddels hebben chefs wereldwijd hun draai aan de taco gegeven. Wij ook. Hieronder vind je onze favoriete recepten. Van typisch Mexicaans, tot Amerikaans en met Caribische invloeden.
12x recept voor taco’s
taco’s met witte-koolsla, bonen & tomatensalsa
Minta & Mae koken vegetarische gerechten met een seizoensgroente in de hoofdrol. Dit keer is dat witte kool, waarmee ze heerlijke taco's met witte-koolsla, bonen en tomatensalsa maken.
Surf & turf taco’s van de BBQ met geroosterde ananas
Surf en turf! Rood vlees in combinatie met zeevruchten is wat ons betreft écht een zomerklassieker. Deze variant met een salsa van geroosterde ananas is zalig en precies wat je nodig hebt tijdens een lange, warme avond. Je maakt deze surf and turf op de barbecue, uit de oven of van de grillplaat. Ga voor de beste ingrediënten, liefst van de lokale markt, neem wat (grill)tijd en het resultaat zal je verbluffen.
In samenwerking met NEFF en hun chef Andy maakten we een aantal wereldse gerechten. De keuken van NEFF heeft namelijk alles om de lekkerste gerechten in te maken. Favoriet zijn deze Mexicaanse taco’s con carne guisada: zacht gestoofd rundvlees. Dit recept kwam tot stand in samenwerking met NEFF. Voor de bereiding maakten we gebruik van de inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging en de oven met Slide&Hide® deur.
smokey soft taco’s met gehakt, chipotlesaus en koriandersalsa
Taco’s zijn altijd een goed idee. Dit recept voor smokey soft taco’s maak je met gehakt, chipotlesaus en koriandersalsa. Liever vegetarisch? Gebruik dan vegetarisch gehakt! Maak ook eens deze zoete-aardappelchips met kruidig gehakt en tomatensalsa.
Met deze Arubaanse vistaco van chef-kok Urvin Croes waan je je direct in vakantiesferen! Het gerecht bestaat uit: adobo gemarineerde tonijn, geserveerd met zoet zure ananas, guacamole, ingelegde cherrytomaten, uienringen, spinazie tortilla, sla, geroosterde jalapeno gel, limoen creme fraiche, shiso green cress en doritos dust.
Bart van Olphen weet álles over Zeeuwe mosselen. Ook hoe je ze het lekkerst klaarmaakt. In een taco bijvoorbeeld, met daarbij zachte avocado, pittig jalapeño en zoete maïs.
Mexicaanse avond bij delicious. en bij jou op tafel, dankzij dit recept voor taco’s met doperwten-paprikavulling en gehakt. Ga je liever voor een vega versie? Vervang dan het rundergehakt voor quorngehakt. Easy!Maak deze guacamole voor on the side.
Taco's zijn een van de bekendste Mexicaanse gerechten. Deze taco klassieker met kip en gegrilde ananassalsa moét je eens geproefd hebben.Ook méér dan de moeite waard: deze mini pita pizza met spruitjes en een kwarteleitje.Taco's zijn perfect voor doordeweeks: deze variant met kipdijfilet en zoetzure ananassalsa is klaar in 20 minuten. Wij maakten ze met de Solis Deli Grill, een handige, veelzijdige tafelgrill. Van het roerbakken van de ui en ananas, tot het grillen van de kip: het kan allemaal met hetzelfde apparaat. Handig!
‘Spiering is een piepklein visje dat in grote scholen rondzwemt. Zijn bijnaam is komkommervisje, omdat verse spiering naar komkommer ruikt. De visjes zijn zo klein dat je ze met huid en haar kunt opeten. De meegebakken graatjes geven een lekkere crunch. In Nederland eten we weinig spiering, terwijl het in Frankrijk (petit friture!) en meer Zuid-Europese landen als een delicatesse wordt gezien. Niets zo lekker als deze gemarineerde visjes in een kruidige vistaco met romige avocado, pittige jalapeño en frisse tomaat.’ Gefrituurde spiering is ook erg lekker met saffraanmayonaise. Klik hier voor het recept.
Iedereen die zich een weg door Mexico gegeten heeft, zal warme herinneringen hebben aan deze karakteristieke snack & stoof. Ben je nog nooit aan die kant van de wereld geweest? Dan boek je gewoon een vliegensvlug food-retourtje met dit recept. Typisch Mexicaans streetfood maak je namelijk net zo makkelijk zelf en de smaak zal er niet minder om zijn. Wedden dat je het niet snel meer uit je hoofd krijgt? De smaak te pakken? Ga dan lekker los met Mexicaanse tamales of taco’s con carne guisada.
Velen associëren de Mexicaanse keuken met een instant-tacopakket. Wij laten je zien dat er achter deze culinaire kitsch een authentieke keuken verscholen zit. Lees hier wat het verschil is tussen een taco en een tortilla!
Californië is een culinaire smeltkroes. Goudkleurige stranden, hoogstaande gastronomie, biologisch en ultravers: je vindt het allemaal op deze vruchtbare bodem. Het is ook de bakermat van de organic food revolution én de plek waar de eerste keukens in busjes oppopten. Loop je in het zonnige Californië op je flip flops de deur uit? Dan moet je een hoop moeite doen om géén foodtruck tegen te komen. De smaken die deze keukens op wielen te bieden hebben zijn uitgesproken en memorabel. Super sappige citroenen, steenfruit vol smaak, pittige pepers en veel verse kruiden bijvoorbeeld. In combi met de enorme culturele diversiteit is Californië een waar eetparadijs. Van Mexicaans tot Koreaans, je vindt het allemaal terug in de easy fusion keuken en dat levert spannende smaken op! Dat gevoel boots je makkelijk thuis na met deze groovy ontbijttaco’s. Ontbijten met taco’s? Jazeker: het leven is te kort om dat niet te doen.