Geen zin om dit jaar de wenskaartenindustrie te spekken op Valentijnsdag? Stuur dan geen kaartje, maar verras je geliefde – of jezelf! – met een van deze Valentijn taart recepten.
Wat nou echt romantisch is? Tja, het is maar aan wie je het vraagt. Voor sommigen is romantiek een appje met een zorgvuldig uitgekiende date-uitnodiging, waar alles van tevoren is geregeld, van de locatie, muziek tot de gedimde verlichting. Voor anderen is het een gedekte tafel, een avondje bioscoop, of een simpel hartje in de opgeschuimde latte om 7 uur ’s ochtends.
Uiteindelijk gaat het niet om wat je geeft, maar vooral hoe je het geeft: ‘het gebaar’. Gooi je bloemen, kaartjes en doos aardbeien (daar is het toch nog niet het seizoen voor) de deur uit en zeg het met deze speciale Valentijn taart recepten! Stuk voor stuk woest en wulps, vol van smaak, en verleidelijk lekker.
Met deze Valentijn taart recepten leeft de liefde nog lang en gelukkig, let maar op. Bovendien hebben we alleen recepten geselecteerd met ingrediënten die je heel makkelijk in dit jaargetijde kunt shoppen. Denk aan chocolade, diepvriesbessen, citrus en dikke toeven karamel waar je je vinger doorheen wilt halen (gewoon doen, wij kijken wel even de andere kant op).
Wat je ook in petto hebt op 14 februari, wij kunnen geen grotere daad van romantiek bedenken dan een zelfgebakken Valentijn taart, warm uit de oven. Of je ‘m nu maakt voor je grote liefde of jezelf trakteert op een punt amour. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is een keuze maken uit onderstaande Valentijn taart recepten:
18x Valentijn taart recepten
citroentaart
Deze geniale gebakken citroentaart van Jamie Oliver is fris en stevig, en heeft veel weg van een gebakken cheesecake. Heerlijk met een bolletje ijs, en ook perfect met een handjevol seizoensfruit, zoals aardbeien of frambozen.
Juist nu wil je zoveel mogelijk buiten zijn, easy koken en ongecompliceerd lekker eten. Wij serveren je daarom deze onweerstaanbare amandeltaart met bessen. Relax, het wordt sowieso lekker.Luchtig, zoet en met een topping van gemarineerde bessen. Bonus: deze taart is glutenvrij!
Voor chocolade kun je ons midden in de nacht wakker maken. Voeg daar noten aan toe en we zijn om. Een gevalletje 1 + 1 = 2. Heel fijn aan dit recept van chocolade-walnotentaart: je kunt ‘m ook no-bake maken! De bodem maak je dan van gemalen koekjes en boter.Ook zo lekker: chocolade-hazelnoottaart.
Je kunt de koek- en karamellaag 2 dagen van tevoren klaarmaken. Bewaar in de koelkast. Maak 1 dag van tevoren ook de meringuelaag en bewaar de cake in de koelkast. Besprenkel op het laatste moment met de chocolade.
Italiaanse rijsttaart met ricotta & amarenekersen (torta di riso)
Niet bloem, maar risottorijst geeft een onweerstaanbaar romig en toch stevige, zoete taart. Zalig met zo'n zoete kersentopping en knapperige amaretti!Maak ook deze ricottataart met chocolade.
Appel en chocolade is een van Jannekes favoriete smaakcombi's. Deze smeuïge chocoladetaart is heerlijk en nog glutenvrij ook. Tip: maak 'm af met een lepel lobbige slagroom.
Anna Jones is dol op taart; ‘Ik ben een ongekende zoetekauw,
dus ik neem gebak heel serieus. Deze
stevige, kleverige chocoladecake met kokosolie is even populair bij mijn zoontje als bij mijn veganistische broer. Ik heb het recept gekregen van een Amerikaanse vriendin, vandaar dat er olie in gaat en geen boter. En eenvoudig te maken, je hoeft niets romig te kloppen of te
zeven. Gebruik een bakvorm die goed sluit, want het beslag is vrij dun en loopt makkelijk door kieren.’Dit en nog meer gerechten uit haar nieuwe kookboek lees je in de nieuwe delicious. Shop hem nu!
ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello
Romig en fris, decadent en easy. Deze ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello is minder zoet dan normaal, fijn voor iedereen die niet van té zoet houdt! Ook lekker: deze subtiele ricottataartjes voor naast een verse espresso.
Deze warme chocoladetaartjes vallen in de categorie kleine moeite, fijne taart. Klaar in iets meer dan een halfuurtje. Daarna komt het lastigste: eraf blijven, want ze moeten nog een uurtje afkoelen. Zodra je ze opensnijdt, vloeit de limoen-chocovulling eruit. Ook perfect als feestelijk toetje! Geef er dan een glas rode dessertwijn Banyuls bij.
torta caprese met ricotta & amaretto-chocoladesaus
Dit is de klassieke Italiaanse chocoladetaart van het eiland Capri: met royaal ricottacrème en chocoladesaus met een tic!Op zoek naar een vegan chocoladetaart? Deze taart is op basis van (kokos)olie.
In het nieuwe boek Zoet Genoeg van Alison Roman vind je geen citroenmeringuetaart, maar een citroenROOMtaart. Want waarom zou je rauw eiwit met suiker eten, als je ook voor room kunt kiezen? Alison Roman: 'Voor deze taart doe ik een moord. De citroen (fris, zuur) kan de meringue wel hebben, maar heeft de slagroom (vol, vettig) echt NODIG als tegenwicht, voor een uitgebalanceerd en compleet stuk taart.'We spraken met Alison Roman over toetjesmensen, haar succes en waarom imperfecties gezien mogen worden. Lees hier het volledige interview.
Do like the Americans met pecan pie! Met de combi van pure chocolade, volle room en knapperige pecannoten maak je iedereen gelukkig. Gek op fudge? Maak dan ook zeker abrikoos-amandel-chocoladefudge
Voor deze onweerstaanbare banaan-karameltaart grijpen we niet naar de glanzende witte suikerkristallen, maar gebruiken we kokosbloesemsuiker en banaan. De banaan prijkt niet alleen óp de taart, maar we kloppen ook banaan door het beslag. Niet minder calorierijk, maar dit zoet bevat wel meer voedingsstoffen. Bonus: de bijzondere, eigen smaak.
Witte chocolade is zoet en romig, en daardoor in combinatie met iets fris ideaal. Deze witte-choco-custardtaart heeft het allemaal, inclusief een vleugje nootmuskaat voor nog meer smaak.
Mascarpone ontstond bij toeval in Lombardije. Het is eigenlijk geen kaas, maar volvette room, zacht gezuurd met citroen- of wijnsteenzuur. Daarom komt mascarpone dichter bij yoghurt of clotted cream. Je kunt het eenvoudig zelf maken: 7x de allerlekkerste zoete recepten met mascarpone
chocoladetaart met salted pinda-ijs en rozemarijnkaramel
Je kunt ook pistache of hazelnoten nemen, die smaken ook goed in dit feesttoetje. Wil je dit recept voorbereiden? Bak 1 dag eerder de taarten schep de pinda’s door het ijs. Ook de karamel kun je eerder maken.