Een simpel dessert, s’il vous plait. Om razendsnel te maken als je na het eten nog zoete trek hebt. Of wanneer je na een uitgebreid hoofdgerecht geen zin meer hebt in koken.
Hoe dan ook: we hebben vast iets lekkers voor je in deze lijst. Wil je écht simpel, dan ga je voor de chocolade mugcake die je 3 minuten in de magnetron schuift. Of wat dacht je van tiramisu affogato?
Toegegeven, het recept is iets meer werk dan de klassieke affogato (bolletje vanille-ijs met sterke koffie, daar heb je geen recept voor nodig). Is de slagroom eenmaal geklopt, dan is deze tiramisu-variant in no-time gemaakt.
Ietsje meer werk, maar ook favoriet op de redactie zijn de broodtoetjes in de lijst. Voor de eerste variant gebruik je oude kaneelbroodjes die je nog hebt liggen. Of bak vóór je met het recept aan de slag gaat kant-en-klare afbakkaneelbroodjes af. Die vind je onder andere bij Albert Heijn.
Simpel dessert: 10 recepten
chocolade-mugcakes
In plaats van pure chocolade kun jeer ook melkchocolade over raspen.En natuurlijk kun je ook andere koekjes gebruiken. En wil je 'm liever in de magnetron bereiden? Bak de mugcakes dan op 800 of 900 watt ± 2½ min. in je magnetron totdat het mengsel net stevig is en laat dan nog 30 sec. rusten. Serveer met room en rasp er chocolade over.
Tiramisu + affogato = tiramisu affogato! Het ultieme makkelijke toetje. Ideaal voor 1 of 2 personen, maar ook voor een grote groep. Voorbereiden? Doe het roommengsel in de glazen en bewaar in de koelkast tot gebruik.
In onze keukens blijft het tijdens het koken vaak netjes, maar met 1 gerecht móet het wel een zooitje worden: Eton Mess. Maar dan wel een zinderend zooitje met scharlakenrode frambozen, adellijke aardbeien & knapperige verkruimelde vanille meringues.
Wij zijn dól op het bbq-seizoen. Dit dessert met perzik en gezouten karamel is wat ons betreft een echte zomerhit! Serveer de gegrilde perziken met vanille-ijs, gezouten karamelsaus en spritskruim.Maak ook: Pizza met perzik en geitenkwark.
Warme appeltjes, zoete amandelspijs en vanilleroomijs, dat is nog eens een zoete traktatie. De PX sherry geeft het nagerecht een extra zoete smaak en met de krokante koekkruimels is het feestje helemaal compleet. Heerlijk als winters dessert.
Zacht-zoete peren onder bros gember-amandeldeeg: verleidelijk zoet met karamel waar niemand nee tegen zegt.Nog zo'n verleidelijk recept: karameleclairs met sesampraline.
Toetjes met een Italiaans tintje hebben een streepje voor. Of het nu lente is, zomer, of (net iets te) herfstig: deze glaasjes maken iedere dag beter!Janneke’s mascarponemousse met amaretticrunch en citroen is fris en tegelijkertijd heerlijk romig. Extra lekker: wat limoncello door de citroensiroop – wel uit de buurt van de kids houden dan. Ook misdadig lekker, choco-affogato met sinaasappel.
Waarom kiezen als je het allebei kan doen? Met deze bellini-trifle heb je een cocktail en dessert in één. De perzik en mascarpone houden het gerecht fris & luchtig, terwijl de amaretti aanvult met een smaak van bitterkoekjes. Saluti!Nog meer cocktail desserts maken? Kijk dan naar deze 6 onweerstabare desserts!