chocolade mugcake

chocolade-mugcake simpel dessert

Zin in een kopje geluk? Bak dan deze chocolade mugcake van wat basisingrediënten. Om jezelf of elkaar in no time extra te verwennen. Op de bank, voor bij je lievelingsfilm, onder een dekentje…

Nog meer chocolade? Zoet, zoeter, zoetst: de 15x de lekkerste chocoladetaart

Chocolade mugcake

aantal 2 | tussendoortje, zoet | doordeweeks, familietijd | |
In plaats van pure chocolade kun jeer ook melkchocolade over raspen.En natuurlijk kun je ook andere koekjes gebruiken.
En wil je 'm liever in de magnetron bereiden? Bak de mugcakes dan op 800 of 900 watt ± 2½ min. in je magnetron totdat het mengsel net stevig is en laat dan nog 30 sec. rusten. Serveer met room en rasp er chocolade over.
kooktijd5 minutes
oventijd20 minutes

Kookgerei

  • 2 ovenvaste mokken of koppen van 250 ml inhoud

ingrediënten

  • 125 ml melk
  • 4 el zoete gecondenseerde melk, blikje
  • 2 tl cacaopoeder
  • 1 ei
  • 6 chocoladekoekjes
  • pure chocolade om te raspen
  • geklopte room, voor erbij

instructies

  • Verwarm de oven voor op ± 200°C. Roer in een maatbeker de gewone en gecondenseerde melk, het ei en cacaopoeder door elkaar.
  • Verbrokkel de koekjes grof en verdeel ze over de mokken. Schenk het melkmengsel erover.
  • Zet de koppen in de voorverwarmde oven en bak in 15-20 min. gaar. Laat 5 min. rusten. Schep in elke mok een lepel room en rasp er wat chocolade over. Serveer direct.
Voedingswaarde:
calorieën: 246kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 12g
|
koolhydraten: 26g
auteur: delicious.
RECEPT, BEREIDING: TRACY RUTHERFORD | FOTOGRAFIE: GUY BAILEY | STYLING: EMMA KNOWLES
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
chocolade-mugcake simpel dessert