aantal 4 |
dessert |
zomer |
|
dessert |
zomer |
|
Wij zijn dól op het bbq-seizoen. Dit dessert met perzik en gezouten karamel is wat ons betreft een echte zomerhit! Serveer de gegrilde perziken met vanille-ijs, gezouten karamelsaus en spritskruim.
Maak ook: Pizza met perzik en geitenkwark.
totale tijd15 minutes minutes
ingrediënten
- 4 perziken gehalveerd, ontpit
- 60 ml ahornsiroop
- 200 ml slagroom
- 1 el poedersuiker, gezeefd
- ½ tl gemalen kaneel
- vanille-ijs
- verkruimelde sprits, voor erbij
karamelsaus
- 150 g fijne kristalsuiker
- 80 ml slagroom
- 40 g gezouten boter
instructies
-
Smelt voor de saus op middelhoog vuur in een steelpan zonder roeren(!) de suiker tot een goudkleurige karamel, zwenk de pan af en toe om de suiker gelijkmatig over de bodem te verdelen. Neem de pan van het vuur en voeg voorzichtig (=heet, pas op!) de room en boter toe. Zet terug op laag vuur en roer kort tot een gladde saus. Laat afkoelen.
-
Steek de bbq aan of verhit een grillpan voor op middelhoog vuur. Bestrijk de snij- kanten van de perzikhelften met de ahornsiroop en gril ze, met de snijkant onder, 3-4 min. of tot ze gekaramelliseerd zijn. Klop de slagroom met de poedersuiker en kaneel tot stijve pieken. Serveer de perziken met het ijs, de slagroom, karamelsaus en spritskruim.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: David Morgan. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!