De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Perziksprits met gezouten karamel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aantal 4 | dessert | zomer | |
Wij zijn dól op het bbq-seizoen. Dit dessert met perzik en gezouten karamel is wat ons betreft een echte zomerhit! Serveer de gegrilde perzikken met vanille ijs, gezouten karamelsaus en spitskruim.
Maak ook: Pizza met perzik en geitenkwark.
totale tijd15 minuten

ingrediënten

  • 4 perziken gehalveerd, ontpit
  • 60 ml ahornsiroop
  • 200 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker gezeefd
  • ½ tl gemalen kaneel
  • vanille-ijs
  • verkruimelde sprits voor erbij

karamelsaus

  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 80 ml slagroom
  • 40 g gezouten boter

instructies

  • Smelt voor de saus op middelhoog vuur in een steelpan zonder roeren(!) de suiker tot een goudkleurige karamel, zwenk de pan af en toe om de suiker gelijkmatig over de bodem te verdelen. Neem de pan van het vuur en voeg voorzichtig (=heet, pas op!) de room en boter toe. Zet terug op laag vuur en roer kort tot een gladde saus. Laat afkoelen.
  • Steek de bbq aan of verhit een grillpan voor op middelhoog vuur. Bestrijk de snij- kanten van de perzikhelften met de ahornsiroop en gril ze, met de snijkant onder, 3-4 min. of tot ze gekaramelliseerd zijn. Klop de slagroom met de poedersuiker en kaneel tot stijve pieken. Serveer de perziken met het ijs, de slagroom, karamelsaus en spritskruim.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: David Morgan. Bewerking: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!