ingemaakte rode kool

ingemaakte rode kool

Ingemaakte rode kool alleen uit een potje? Echt Niet! Deze heerlijke groenten maak je gewoon zelf, met dit recept vol specerijen bijvoorbeeld.

Bijgerecht | ± 5 potten a 750 ml, met wijde vulopening

2 rodekolen
½ l rode wijn
½ el pimentbessen, geplet*
¼ el kruidnagel
3 laurierblaadjes
250 ml wittewijnazijn van goede kwaliteit
200 ml suikerstroop**
Snuf zout
± 10 tl mosterdzaad*

Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool. Snijd de kool in 8 parten. Laat de kern zitten zodat de kool niet uit elkaar valt. Doe de parten in een grote pan, voeg alle overige ingrediënten toe, behalve het mosterdzaad. Zorg dat alles onder water staat en doe een deksel op de pan. Breng aan de kook en laat 1 ½ – 2 uur zacht koken tot de kool beetgaar is.

Doe de rodekool in goed schoongemaakte glazen weckpotten. Voeg per pot van 750 ml 2 tl mosterdzaad toe. Zorg dat, voordat je d epot sluit, deze zo vol mogelijk zit. Laat afkoelen en zet dan koel weg en laat 2 dagen staan tot gebruik. Lekker als koude groente, in een salade of nog even verwarmd en geserveerd als warme groente. De rodekool is in afgesloten pot zeker een aantal weken houdbaar.

*pimentkorrels en mosterdzaad kun je kopen bij de meeste toko’s en natuurwinkels.
** Laat voor de suikerstroop in een steelpan 150 g suiker oplossen in 150 ml water.

Bereiden ± 30 min. / stoven ± 2 uur / wachten minimaal ± 2 dagen.

PRODUCTIE MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN