Heb je het over herfst cocktails, dan beginnen wij al snel te fantaseren over kruidige, complexe en donkere smaken. Kleedje, haardvuur en goed gezelschap erbij, en je hebt onze ideale weekendbesteding te pakken.
Waar moet een goede herfst cocktail volgens ons aan voldoen? Het liefst gaan we voor wat zwaardere smaken. Geen gin-tonic, maar rum, vermouth en whiskey als basis. Oké, vooruit: voor een espresso martini maken we graag een uitzondering, want zo’n koffiesmaak past natuurlijk perfect op een grauwe herfstdag.
Sla je liever zelf aan het experimenteren? Naast onderstaande ingrediënten kun je natuurlijk gaan voor een cocktail met seizoensfruit, zoals peer of appel. En op de redactie werden we al wild-enthousiast bij de gedachte aan een cocktail met herfstige kruiden en specerijen als kaneel of pumpkin spice.
Ga voor herfst cocktails met vermouth en/of rum
Americano cocktail
Waarom zou je de cocktail Americano niet maken met Nederlandse vermouth? Willem's Wermoed original, gemaakt van een Spaanse kwaliteitswijn met 24 handgeplukte botanicals zoals topjes van pijnappels, wilde tijm en kersentakjes.
Voor een heerlijke cocktail hoef je niet naar een bar te gaan, die maak je gewoon zelf! Probeer deze bitterzoete klassieker uit Italië: negroni. Methode: stir Glas: rocks Garnering: sinaasappelzest Begrijp je al die ingewikkelde cocktailtaal niet? Wij helpen je!
Deze cocktail valt of staat bij de rum en het sap dat je gebruikt. Kies voor donkere rum of maak de cocktail kruidig met spiced rum. Kies mooi donker, biologisch cranberrysap dat zuur van smaak is. De complexiteit en warme smaken van vermout maken het samen met de wintersiroop mooi af. Nog zo'n lekkere winterse cocktail: kerstnegroni.
Voor deze herontdekte cocktail gebruikt Tess Posthumus Havana Club 7 years. Deze rum wordt nog steeds in Cuba gemaakt en heeft wat sigaar- en koffietonen. Meer sterke tips van Tess Posthumus? Bestel hier het februari nummer!
Een frisse, lichtpittige cocktail: dat is de dark 'n stormy van Tess Posthumus. Ga eens langs bij de slijter en vraag naar bitters, die geven je drankje nog meer smaak.Meer recepten van Tess?
Deze brandy alexander met cognac, crème de cacao en room is heerlijk. De room maakt de cocktail lekker romig en de crème de cacao geeft 'm wat zoets. Liever een cocktail zonder alcohol? Probeer deze rosemary's peach!
Voeg salted caramel en espresso martini samen en je krijgt een nieuwe klapper van een cocktail. Dit drankje maakt van elke verjaardag een feest en is, als je het aan ons vraagt, altijd een goed idee!Ben jij nog niet helemaal thuis in de wereld van cocktails? Leer hier alle tips en tricks!