Maak vanavond een vispakketje met teriyakisaus en komkommersalade. Simpel te maken en superlekker.
Wil je meer inspiratie? Easy, gezond én delicious koken….dat wil je! Bestel onze special Elke Dag bomvol recepten voor doordeweeks. Alleen al de vispasteitjes op de cover laten je het water in de mond lopen.
vispakketje uit de oven met teriyakisaus en komkommersalade
lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, vis |
japans |
lactosevrij
Wat eten we vandaag? Wij weten het wel: deze vis stoom je gaar in een zelfgevouwen pakketje met teriyakisaus.
Ingrediënten
- ± 1,2 kg rode zeebaars of dorade*, schoongemaakt en zonder schubben
- 180 ml teriyakisaus
- 1 citroen, in dunne schijfjes
- 4 cm verse gemberwortel*, in dunne plakjes + 1 el fijn geraspte gember
- 180 ml mirin
- 60 ml rijstazijn
- 3 el sojasaus
- 2 tl sesamolie
- 3 snackkomkommers, in dunne parten
- 200 g edamamebonen*, gedopte
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
- blaadjes van 2 takjes munt, in dunne reepjes + extra om te bestrooien
- geroosterd sesamzaad en chilivlokken om te bestrooien
Instructies
- Spoel de vis(sen) vanbinnen en vanbuiten af en dep droog. Kerf elke zijkant 4-5 keer in. Leg de vis in een ovenschaal. Schenk de teriyakisaus erover en wrijf de saus in de inkervingen. Keer de vis, zodat hij goed met saus bedekt is. Doe ook wat marinade in de buikholte en vul met de citroenschijfjes en gemberplakjes. Laat 30 min. intrekken bij kamertemperatuur, keer de vis halverwege en overgiet met de marinade.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Neem 2 vellen aluminiumfolie van ± 30×70 cm. Leg ze, elkaar overlappend, op je werkvlak. Leg 2 vellen bakpapier van hetzelfde formaat op de folie en leg de vissen er in het midden op. Klap de zijkanten van de folie en het papier losjes over de vis, zodat je een pakketje krijgt, waarin de stoom kan circuleren. Vouw de randen van het folie en papier bijna dicht, schenk de teriyakisaus door de kier naar binnen en vouw het pakket nu goed dicht.
- Stoom de vis in de oven in 20-30 min. net gaar, afhankelijk van de dikte van de vis (twee kleinere vissen naast elkaar hebben ± 20 min. nodig, één dikke vis ± 30 min.). Laat 5 min. rusten.
- Verwarm intussen de mirin, azijn en geraspte gember in een steelpan en laat in 4-5 min. al roerend inkoken. Neem van het vuur en roer de sojasaus en sesamolie erdoor. Laat deze dressing afkoelen.
- Leg de vis op een schaal. Meng in een kom de komkommer, edamame, munt uiringen en de dressing en verdeel over de vis. Strooi sesamzaad en chilivlokken erover.
Voedingswaarde
calorieën: 487kcal
eiwit: 31g
vet: 14g
koolhydraten: 47g
* De vis op de foto is snapper. Wij kiezen voor zeebaars of dorade. Kijk voor een duurzame viskeuze op goedevis.nl
RECEPTEN EN BEREIDING SHANNON BENNET, FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS, NIGEL LOUGH
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook heerlijk: ovenschotel met vis en kruidengratin