makkelijke viscasserole

makkelijke viscasserole

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht, ovengerecht | doordeweeks, familietijd, herfst, najaar, weekend, winter | internationaal |

Het maakt niet uit welke vis je voor deze romige casserole kiest. Nog lekkerder: kies niet één soort vis, maar van alles wat. Ook met de groenten kun je alle kanten op: courgette, venkel, paprika en ook broccoli, sperziebonen, wortel en cherrytomaten zijn heerlijk. Lekker met rijst, krieltjes of tagliatelle!

Kooktijd:20

oven25

Totale tijd:45

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 flinke venkelknol met groen
  • 1 groene paprika
  • 75 g boter
  • 50 g bloem
  • 250 ml visbouillon
  • 400 ml slagroom
  • 2 el grove mosterd
  • 75 g gruyère, geraspt
  • 600 g visfilet (bijv. kabeljauw, zalm, schelvis, garnalen en/of mosselen)
  • evt. 1 takje peterselie, fijngesneden
  • ook nodig: ovenschaal 20×30 cm

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgette in stukken en de venkel en paprika in repen. Smelt in een ruime koekenpan 25 g van de boter. Bak de courgette, venkel en paprika 5 min.
  2. Smelt intussen in een sauspan de resterende 50 g boter. Voeg de bloem 
toe en bak 1 min. mee. Schenk langzaam en al kloppend met een garde de bouillon en de room erbij. Klop tot een gladde saus. Verwarm 1-2 min. en neem de pan van het vuur. Roer de mosterd en de gruyère erdoor.
  3. Snijd de visfilet in stukken. Verdeel de groenten met de vis en de garnalen en/of mosselen over de ovenschaal. Schenk de gruyèresaus erover.
  4. Bak de vis in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
  5. Bestrooi de casserole uit de oven met fijngesneden venkelgroen of peterselie.

Voedingswaarde

  • calorieën: 757 kcal
  • eiwit: 37 g
  • vet: 59 g
  • koolhydraten: 17 g

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI. 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook heerlijk: pokebowl met vis & kimchi

Ook een goed idee: deze goudkleurige mosselchowder.