geroosterde pastinaak met bessendressing

geroosterde pastinaak met bessendressing
Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch

aantal 4 | bijgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst | | glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch

Een supercombi: zacht-zoete, geroosterde pastinaak met frisse bessenvinaigrette. Witte groenten zijn lekker én mooi, want ze matchen extra goed bij kerstrood en -groen. Ideaal dus voor feestelijke bijgerechten.* Gedroogde lavendel koop je online of bij sommige drogisten of theewinkels.

Voorbereiding:20

Kooktijd:30

trekken1

Totale tijd:1 50

Ingrediënten

  • 250 g cranberry’s, verse of diepvries
  • 3 el rietsuiker
  • 2-3 tl gedroogde lavendel*
  • 1 kg pastinaak, geschild, in de lengte in kwarten gesneden
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl honing
  • 2 tl rodewijnazijn
  • 150 g bramen

Instructies

  1. Breng de cranberry’s met de suiker en 3 el water aan de kook en laat op middelhoog vuur 5 min. koken. Neem de pan van het vuur en meng de lavendel erdoor. Laat 1 uur trekken en afkoelen. Duw het mengsel door een zeef en vang de cranberry-lavendelsaus op in een bakje.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de pastinaak op een met bakpapier beklede bakplaat om met 4 el olijfolie, peper en zout en rooster in ± 30 min. goudbruin en gaar in de oven. Meng intussen voor de vinaigrette 4 el cranberry-lavendelsaus met de honing, rode wijnazijn, 4 el water en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper en schep de bramen erdoor.
  3. Schep de pastinaak op een schaal en verdeel wat bramen-cranberry-lavendel- vinaigrette erover. Geef de rest erbij.

Voedingswaarde

  • calorieën: 488 kcal
  • eiwit: 4 g
  • vet: 15 g
  • koolhydraten: 78 g

RECEPTEN: HESTER DE GOEDE, FOTOGRAFIE: ERNIE ENKELAAR, STYLING: ESTHER DE MUNNIK, BEREIDING: AJDA MEHMET

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Meer kerstinspiratie? Bestel nu het extra dikke kerstnummer van delicious.!