Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst | | glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
Een supercombi: zacht-zoete, geroosterde pastinaak met frisse bessenvinaigrette. Witte groenten zijn lekker én mooi, want ze matchen extra goed bij kerstrood en -groen. Ideaal dus voor feestelijke bijgerechten.* Gedroogde lavendel koop je online of bij sommige drogisten of theewinkels.
Ingrediënten
- 250 g cranberry’s, verse of diepvries
- 3 el rietsuiker
- 2-3 tl gedroogde lavendel*
- 1 kg pastinaak, geschild, in de lengte in kwarten gesneden
- 6 el olijfolie
- 2 tl honing
- 2 tl rodewijnazijn
- 150 g bramen
Instructies
- Breng de cranberry’s met de suiker en 3 el water aan de kook en laat op middelhoog vuur 5 min. koken. Neem de pan van het vuur en meng de lavendel erdoor. Laat 1 uur trekken en afkoelen. Duw het mengsel door een zeef en vang de cranberry-lavendelsaus op in een bakje.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de pastinaak op een met bakpapier beklede bakplaat om met 4 el olijfolie, peper en zout en rooster in ± 30 min. goudbruin en gaar in de oven. Meng intussen voor de vinaigrette 4 el cranberry-lavendelsaus met de honing, rode wijnazijn, 4 el water en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper en schep de bramen erdoor.
- Schep de pastinaak op een schaal en verdeel wat bramen-cranberry-lavendel- vinaigrette erover. Geef de rest erbij.
Voedingswaarde
- calorieën: 488 kcal
- eiwit: 4 g
- vet: 15 g
- koolhydraten: 78 g
RECEPTEN: HESTER DE GOEDE, FOTOGRAFIE: ERNIE ENKELAAR, STYLING: ESTHER DE MUNNIK, BEREIDING: AJDA MEHMET
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!