pappardelle met portobello en parmezaan

pappardelle met portobello en parmezaan
Voorkeur: lactosevrij, vegetarisch

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | familietijd, feestdagen, feestelijk, herfst, kerst, najaar, weekend, winter | internationaal, italiaans | lactosevrij, vegetarisch

Wél feestkoken, maar niet te veel gedoe? Dan moet je bij Janneke zijn! Haar makkelijk te maken gerechten zijn altijd een succes: van zacht gepocheerde kalkoenfilet tot deze rijke pappardelle met portobello-parmezaanragù.Voorbereiden: bereid de ragù 2-3 dagen van tevoren helemaal en bewaar afgedekt in de koelkast. Check ook onze tip onderaan voor de vegan versie.

Kooktijd:25

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 wortel van ± 6 cm
  • 3 el olijfolie
  • 4 portobello’s
  • 140 g tomatenpuree (1 groot blik)
  • 150 ml rode wijn
  • 250 ml groentefond
  • 400 g pappardelle
  • 75 g Parmezaanse kaas*

Instructies

  1. Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in piepkleine blokjes van 1-2 mm.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook, bleek- selderij en wortel 3 min. Veeg intussen de portobello’s schoon en hak de helft van de paddenstoelen fijn. Snijd de rest in plakjes.
  3. Voeg de fijngehakte portobello toe en bak 4 min. mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Schenk de wijn erbij. Voeg ook de fond en plakjes portobello toe en breng aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en stoof de ragù 10 min. Kook de papardelle in ruim kokend water met zout beetgaar. Rasp de Parmezaanse kaas.
  5. Giet de pasta af. Meng de helft van de geraspte kaas door de ragù. Schep de pappardelle erdoor en breng op smaak met peper.
  6. Schep de pappardelle op 4 borden of een schaal. Bestrooi met versgemalen peper en de rest van de kaas.

Voedingswaarde

  • calorieën: 559 kcal
  • eiwit: 24 g
  • vet: 12 g
  • koolhydraten: 85 g

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!