Zacht, romig, warm en vol smaak: goede risotto is het ultieme comfortfood. En zodra je de basis onder de knie hebt, kun je eindeloos variëren met je favoriete lente ingrediënten.
Ork, ork, ork, risotto eet je met een… vork! Roer door zo’n romige pan rijst eens een handje groene asperges, gegrilde artisjok of probeer ons voorjaarsrisotto recept met prei en superhartige ansjovis.
Liever zoete recepten? Pak dan dit lijstje erbij: 5x de lekkerste cake
Voorjaarsrisotto recepten
aspergerisotto met feta
Go green en maak deze romige risotto met onze lentelievelingen; doperwten, tuinbonen en asperges. De ingemaakte citroen en feta geven het Italiaanse gerecht een mediterrane knipoog. Nog meer uit één pan: rijst met groenten, gerookte forel & yoghurt
naar recept
roodbaarshaasje met romige saffraanzeekraalrisotto
Dit zalige risotto-gerecht van Janneke Philippi valt onder de categorie: easy en zó vol van smaak. Janneke: ‘Extra feestelijk: deze risotto maak ik ook graag met gegrilde coquilles of grote garnalen in plaats van roodbaars.’
naar recept
risotto met basilicum en geroosterde groenten
Vandaag gaan we écht voor een vega maal. Geen vlees, veel groenten. En zeg nou zelf: met een risottorecept als dit, wil je toch niet anders? Maak ook deze risottotaartjes met snijbiet!
naar recept
risotto met radicchio, spek en gorgonzola
Een risotto is altijd goed. Deze versie met radicchio, spek en gorgonzola krijgt een bijzondere twist door de radicchio en gorgonzola. Bonuspunten: hij staat met een halfuur op tafel!
Voor als je geen genoeg kunt krijgen van risotto: de allerlekkerste risottorecepten die iedereen kan maken!
naar recept
Voor als je geen genoeg kunt krijgen van risotto: de allerlekkerste risottorecepten die iedereen kan maken!
risotto met lof, walnotenboter en taleggio
Niks lekkerder dan een bordje smeuïge risotto met walnotenboter en romige kaas. Taleggio is zachte roodschimmelkaas uit Italië, heerlijk als smeltkaas over deze risotto. Te koop bij alle kaaswinkels en sommige supermarkten. Comfortfood pur sang!Risotto + taleggio + boerenkool: nóg zo’n topcombi!
naar recept
risotto met rode ui, gorgonzola en rucola
Risotto koken vergt wat tijd en geduld, maar het eindresultaat is altijd verbluffend lekker. Varieer eindeloos met verschillende ingrediënten, maar maak vanavond eens deze met rode ui, gorgonzola en rucola.
naar recept
risotto met venkel en gegrilde asperges
Geweldige maaltijden met weinig ingrediënten, die gegarandeerd binnen 30 min. op tafel staan. Dat kan! Deze smeuïge risotto met asperges en venkel bijvoorbeeld. Gril meteen een extra portie asperges voor je lunch de volgende dag. Heerlijk!
Je hebt mensen die je ’s nachts wakker mag maken voor risotto. Daarom nóg een recept, met zeevruchten en bleekselderij.
naar recept
kokkels, mosselen & zeewierrisotto
Deze risotto van Yvette van Boven zit vol met heerlijke ingrediënten van de Ierse kust. Yvette: ‘De Ierse kustlijn is eigenlijk één grote supermarkt waar je gratis en voor niks een maaltje bij elkaar kunt scharrelen’In Ierland blijven? Probeer dan ook Yvette haar recept voor crumpets.
naar recept
krokant risottotaartje met snijbiet
Dit krokante risottotaartje met snijbiet van Janneke maak je al drie weken van tevoren en vries je in. Zo hoef je met kerst enkel nog de taartjes te frituren.
naar recept
asperges in zoutkorst met citroenrisotto & roodbaars
Wil je supersmaakvolle witte asperges? Intensiveer dan de smaak door de asperges te garen in een zoutkorst. Serveer als elegant (Paas)hoofdgerecht met onze citroenrisotto en roodbaars.
naar recept
boerenkoolrisotto met gerookte paprika en tête de moine
Nu het toch niet écht winter wordt, is het tijd om de ouderwetse boerenkoolstamppot om te toveren in een boerenkoolrisotto. Compleet met gerookte paprika* en tête de moine. Je kunt de paprika roken of roosteren. Veel mensen hebben zo’n rookoventje of rookzak en het geeft het gerecht nét de lift die het nodig heeft.
naar recept
paddenstoelenrisotto met pancetta en waterkers
Roeren, roeren, roeren… Dat is de essentie van risotto! De hete bouillon, verse groenten en parmezaan geven smaak!Op zoek naar meer inspiratie voor risotto? Hier vind je een fijne lijst met heel veel risottorecepten!
naar recept
spinazierisotto met krokante pancetta
Het geheim van geslaagde risotto zit ’m in het gebruik van bouillon van goede kwaliteit en de mantecatura– de laatste stap die voor die perfecte al dente-textuur zorgt.
naar recept
risotto met prei en ansjovis
Je herkent het vast: één hap van een fijn bord risotto en je bent gelijk terug in Italië! Deze risotto met prei en ansjovis maak je met visfond. Een flinke schep mascarpone erop en klaar ben je, binnen 30 minuten. Geef er gestoomde broccoli bij, besprenkeld met notenolie, en strooi er nog wat gehakte hazelnoten overheen. Houd je van uitgesproken smaken? Stop er dan gerust wat meer ansjovis in! Minder fan van ansjovis, maar wel van spek? Dan is deze risotto met radicchio en gorgonzola iets voor jou.
naar recept