zalm teriyaki in nori-vellen met voorjaarsgroenten

zalm teriyaki in nori-vellen met voorjaarsgroenten

Zalm teriyaki is altijd goed, getuige ook het recept hieronder. Ben je op zoek naar meer lekkere zalm-recepten? Bekijk dan ook onze lijst met 13 ultieme zalm uit de oven-recepten.

Zalm teriyaki

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | japans |
Zó lekker, en het ziet er ook nog eens geweldig uit op je bord: deze zalm-nori pakketjes met groente en wasabimayo.
Ook lekker: tarte flambée met zalm.
Kooktijd25 minutes
Stomen8 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 4 el mayonaise
  • 4 el Griekse yoghurt of Turkse yoghurt
  • 1 tl wasabipasta*
  • 4 vellen nori*
  • 1 el gemberwortel, geraspte
  • 4 el woksaus teriyaki*, of ketjap manis
  • 500 g zalmfilet , aan één stuk, in 4 brede repen gesneden
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 1 courgette, in halve plakjes van 1 cm dik
  • 200 g sugar snaps
  • 200 g doperwten, diepvries, ontdooid
  • 1 el sojasaus, Japanse
  • 2 lente-uitjes, in reepjes
  • 2 tl sesamzaad, geroosterd

Instructies

  • Roer de mayonaise, yoghurt en wasabipasta goed door elkaar.
  • Leg norivellen op een werkvlak. Roer de gemberwortel en de woksaus door elkaar. Wrijf de zalmfilets eerst rondom in met de helft van het limoensap (dit verstevigt het visvlees). Bestrijk ze dan rondom in met het sausmengsel. Leg elk visfilets aan de onderkant van een norivel. Vouw eerst de zijkanten over de vis en rol hem dan stevig in het vel. Leg de vispakketjes met de naad naar beneden in de bovenste stoomschaal (of in een bamboe stoommand met twee lagen).
  • Verdeel de courgette, sugar snaps en doperwten over de onderste schaal van de stoomkoker (of in de onderste stoommand).
  • Vul het waterreservoir met water en zet beide stoomschalen op het waterreservoir. Stoom zowel groenten als vispakketjes 7-8 min, of tot ze net gaar zijn.
  • Roer ondertussen de rest van het limoensap, de sojasaus en lente-ui door elkaar en schep door de groenten. Verdeel de vispakketjes en groenten over 4 borden, bestrooi met sesamzaad en serveer met de wasabimayonaise.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Wasabipasta (tube) en norivellen (zeewier) zijn in de supermarkt en toko of natuurwinkel te koop. Teriyaki woksaus/marinade is te koop bij de toko en in de goed gesorteerde supermarkten.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Toe aan meer inspiratie voor in de keuken? Bestel het laatste nummer van delicious. magazine!