Zó lekker, en het ziet er ook nog eens geweldig uit op je bord: deze zalm-nori pakketjes met groente en wasabimayo.Ook lekker: tarte flambée met zalm.
Kooktijd25 minutesminutes
Stomen8 minutesminutes
Totale tijd35 minutesminutes
Ingrediënten
4elmayonaise
4elGriekse yoghurtof Turkse yoghurt
1tlwasabipasta*
4vellennori*
1elgemberwortel,geraspte
4elwoksaus teriyaki*, of ketjap manis
500gzalmfilet ,aan één stuk, in 4 brede repen gesneden
1limoen,uitgeperst
1courgette,in halve plakjes van 1 cm dik
200gsugar snaps
200gdoperwten,diepvries, ontdooid
1elsojasaus,Japanse
2lente-uitjes,in reepjes
2tl sesamzaad,geroosterd
Instructies
Roer de mayonaise, yoghurt en wasabipasta goed door elkaar.
Leg norivellen op een werkvlak. Roer de gemberwortel en de woksaus door elkaar. Wrijf de zalmfilets eerst rondom in met de helft van het limoensap (dit verstevigt het visvlees). Bestrijk ze dan rondom in met het sausmengsel. Leg elk visfilets aan de onderkant van een norivel. Vouw eerst de zijkanten over de vis en rol hem dan stevig in het vel. Leg de vispakketjes met de naad naar beneden in de bovenste stoomschaal (of in een bamboe stoommand met twee lagen).
Verdeel de courgette, sugar snaps en doperwten over de onderste schaal van de stoomkoker (of in de onderste stoommand).
Vul het waterreservoir met water en zet beide stoomschalen op het waterreservoir. Stoom zowel groenten als vispakketjes 7-8 min, of tot ze net gaar zijn.
Roer ondertussen de rest van het limoensap, de sojasaus en lente-ui door elkaar en schep door de groenten. Verdeel de vispakketjes en groenten over 4 borden, bestrooi met sesamzaad en serveer met de wasabimayonaise.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Wasabipasta (tube) en norivellen (zeewier) zijn in de supermarkt en toko of natuurwinkel te koop. Teriyaki woksaus/marinade is te koop bij de toko en in de goed gesorteerde supermarkten.