zuurkoolquiche met zalm en lente-ui

zuurkoolquiche met zalm en lente-ui

Janneke is dol op de Franse keuken, daarom laat ze haar licht schijnen op bekende regionale gerechten. Uit de Elzas komt deze redactiefavoriet: zuurkoolquiche met zalm (die je ook koud kunt eten)!

Ook lekker: quiche met roodlof!

zuurkoolquiche met zalm en lente-ui
hoofdgerecht | 4 personen

1 rol vers bladerdeeg* (270 g)
500 g verse zuurkool, uitgelekt
300 g zalmfilet, in reepjes
4 eieren
200 ml slagroom
250 g münsterkaas**
2 lente-uitjes, in ringetjes
ook nodig: quichevorm van 24 cm Ø, ingevet

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de quichevorm met het deeg en prik de bodem hier en daar in met een vork. Verdeel de zuurkool en de zalmreepjes over de deegbodem. Verdeel daarover de lente-uiringen.

Klop de eieren los met de slagroom. Snijd de kaas in piepkleine blokjes. Je kunt de kaas ook raspen nadat je ‘m eerst 1-2 uur in de diepvries stevig hebt laten worden. Breng op smaak met peper en weinig zout (de zalm is al zout) en schenk over de zuurkoolvulling.

Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ± 35 min. goudbruin en gaar.

* Vers bladerdeeg aan de rol kun je van o.a. het merk tante Fanny kopen bij diverse supermarkten. Of gebruik 6 plakjes diepvriesbladerdeeg en rol die uit ter grootte van je quichevorm.

** Münsterkaas is bij de supermarkt te koop, het is een zachte roodkorst kaas van koemelk, met een sterke geur en heerlijke smaak.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 35 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd