aardappelgratin met bleekselderij

aardappelgratin met bleekselderij

delicious. viert feest! Omdat we tien jaar bestaan, hebben we een nieuw kookboek met maar liefst 212 recepten! In ons nieuwe nummer delen we alvast tien redactiefavorieten hieruit, waaronder deze aardappelgratins met bleekselderij en laguiole-kaas.

Zin in meer aardappelgratins? Maak dan ook deze zoete aardappelgratin met kipfilet.

mini-gratins van aardappel, bleekselderij en laguiole-kaas
voor- of bijgerecht | 4 personen v

1 teen knoflook, gepeld en gekneusd
200 ml crème fraîche
2 eidooiers
snuf nootmuskaat
snuf piment
100 g laguiole (kaasspeciaalzaak), geraspt
3 lichtkruimige aardappels, geschild en grof geraspt
2 stengels bleekselderij, heel fijn gesneden
ook nodig: 4 lage soufflé- of ovenschaaltjes, ingevet

Voorbereiden
Kan de ochtend van tevoren.

Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de ovenschaaltjes in met wat knoflook. Klop de crème fraîche los met de eidooiers, veel witte peper, een snufje nootmuskaat en piment en 4 el van de kaas. Schep de aardappel en bleekselderij erdoor. Verdeel het aardappelmengsel over de souffléschaaltjes en zet afgedekt tot gebruik koel weg.

Bereiden
Begin ± 40 min. van tevoren.

Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de gratins rijkelijk met de rest van de kaas. Bak de gratins in ± 20 min. goudbruin en gaar.

Voorbereiden ± 15 min. / bereiden ± 5 min. / oven ± 20 min

RECEPTEN REDACTIE DELICIOUS. FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEREIDING EN STYLING JANNEKE PHILIPPI

del_13_cover_tnuNóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel hét kerstnummer van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd!