Maak deze bietensalade met de ronde, platte, langwerpige, rode, gele of witte bietjes. De rode exemplaren smaken doorgaans wat aardser dan de gele, die wat frisser van smaak zijn. Kies je favorieten in deze salade met haring, appel en dragon.
Probeer ook eens deze zalige gravlax met bietensalade
bietensalade met haring
voor- of lunchgerecht | 4 personen
500 g gekookte rode bieten
2 groene (bio) appels
2 el verse mierikswortel*, geraspt of 4 el mierikswortelpuree (potje)
2 el witte balsamicoazijn
4-6 el extra vierge olijfolie
4 el verse dragonblaadjes*, grof gehakt + extra blaadjes
10 zongedroogde tomaatjes, in dunne reepjes
4 haringen
Snijd de rode bietjes en appels mét schil in blokjes van ½ cm. Roer de mierikswortel door de balsamico, olie en dragon. Meng de dressing in een kom met de bietjes, appel en tomaatjes. Breng de salade op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over ruime, diepe borden.
Snijd de haring in stukjes en leg deze op de salade. Bestrooi met de dragonblaadjes en bestrooi met zwarte peper uit de molen.
*Te koop of te bestellen bij de groenteman. Dragon kan je vervangen door dille of krulpeterselie.
Bereiden ± 25 min.
RECEPT EKE MARIËEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS