Om de show te stelen hoef je heus geen uren in de keuken te staan. Deze hartige clafoutis ziet er prachtig uit en staat binnen een uurtje op tafel. Enne… dankzij de brie en pecannoten missen je eters hun vlees of vis écht niet!
hoofdgerecht | 4 personen v
75 g gesmolten boter + extra voor het invetten
250 ml melk
3 eieren
75 g bloem
75 ml Noilly prat of droge witte martini
400 g wilde spinazie, harde stelen verwijderd
75 g pecannoten
250 g brie, in blokjes
ook nodig: 4 mooie kleine ovenschaaltjes van ± 300 ml inhoud, bijv. minispringvormpjes of hartvormpjes
evt. gemengde groene salade, voor erbij
Voorbereiden: kan ½ dag van tevoren.
Vet de ovenschaaltjes royaal in met boter, bekleed springvormpjes met bakpapier.
Meng de melk, ei, bloem, gesmolten boter met zout en peper naar smaak door elkaar. Voeg op het laatst de Noilly Prat toe. Blancheer de spinazie 2 min. in kokend water met wat zout, laat goed uitlekken en hak grof. Zet afgedekt en koel weg tot gebruik.
Bereiden: verwarm de oven voor op 180°C.
Roer het beslag nog even goed door. Schenk het in de bakvormpjes en leg de spinazie erop, het zal er wat in zakken. Bestrooi de clafoutis met de pecannoten en stukjes brie. Bak ze ± 25 min. in de oven tot ze mooi rijzen en gaar zijn. Lekker met een mesclunsalade.
Voorbereiden ± 10 min. / oven ± 25 min. / bereiden ± 10 min.
TIP: Ronde vormen met bakpapier bekleden, gaat het makkelijkst als je het bakpapier eerst nat maakt onder de koude kraan en verfrommelt. Haal het papier voorzichtig uit elkaar, je kunt het nu makkelijk vormen.
RECEPTEN YVETTE VAN BOVEN BEREIDING BART STUART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING DÉSIREE VAN DIJK