Love-cake

Uit niets spreekt meer liefde dan homemade lekkers.

Maak vandaag deze love-cake en verras je allerliefste er morgenochtend mee. Vergeet niet alvast een fles van jullie favoriete mousserende wijn koud te leggen.

Langzaam wakker worden bij een punt friszoete love-cake, glas bubbels en natuurlijk je Valentijn: als dat niet op & top Valentijn is?

De taart feestelijk inpakken en met een lief kaartje voor de deur leggen, dat kan natuurlijk ook.

Happy Valentine, ook voor jou!

Love-cake, voor 6 punten:

200 g roomboter, op kamertemperatuur
200 g witte basterdsuiker
1 tl zout
4 eieren
200 g bloem, gezeefd
125 ml slagroom
1 el parfait d’amour (rozenlikeur) of een paar druppels rozenwater
1 el gestampte muisjes (anijssuiker)
150 g kwark
50 g witte chocolade, grof gehakt
(hartvormige) decoratie, bijv. gesuikerde rozenblaadjes of marsmallows
extra nodig: hartvormige taartvorm (ca. 18-20 cm), ingevet en bodem bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor op 160°C. Klop met de mixer of keukenmachine de boter, suiker en zout zacht en romig. Voeg al kloppende 1 voor 1 de eieren toe. Spatel de bloem door het beslag. Schep het beslag in de vorm en bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 1 uur lichtbruin en gaar. Laat de taart 10 min. in de vorm afkoelen, stort en laat verder afkoelen op een taartrooster.
Klop intussen de slagroom met de likeur en gestampte muisjes bijna stijf. Spatel de helft van de slagroom luchtig door de kwark. Schep er de chocolade door.
Snijd met een broodmes de taart in 2 plakken. Bestrijk de onderste helft van de chocoladecrème. Leg er de bovenste plak op en bestrijk deze met de slagroom. Maak de taart persoonlijk af, met gesuikerde rozenblaadjes of marsmallows bijvoorbeeld.